Дитяча письменниця і радикальна захисниця української мови Лариса Ніцой, яка іноді видає перли потужніше ніж Ірина Фаріон, обурилася відсутністю червоно-чорного прапора у Львові. Про це вона написала у своєму Facebook-акаунті в п'ятницю, 9 жовтня.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки новій публікації Лариси Ніцой в мережі Facebook.

"Дорогі львів'яни, соромлюся запитати. Де ваш бандерівський прапор? У Кропивницькому є. На центральній площі. У серці міста. державний і червоно-чорний. А ваш де?", - запитала Ніцой.

"Вам, виявляється, червоно-чорний прапор щодня вивішувати не можна. Нічого. То занадто. А у вчорашньому Кіровограді висить на постійній основі", - підкреслила вона.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Ніцой розповіла, що запитала Андрія Міщенка, "колишнього нардепа, львів'янина, свободівця", який працює у Кропивницькому:

"Як тобі вдалося в Кропивницькому з прапором провернути?", на що той відповів: "З тими поговорив. Водночас. Переконувати. Погодитися". А ось у Львові, поскаржилася Лариса, Садовий тільки на свята погодився вивішувати.

Так львів'яни, на думку письменниці, щодня "скочуються в російський світ".

Лариса Ніцой, скріншот: YouTube
Лариса Ніцой, скріншот: YouTube

"Може ви, львів'яни, цього не помічаєте за щоденним плавним скочування в російський світ, так я говорю поглядом з боку. Ви стрімко зросійщуєтеся. Ви давно прислухалися до своїх вулиць? На вулицях все частіше звучить російська. Не вони до вас підлаштовуються, а ви до них. Так і є. Ви скочуєтеся. На вулицях все частіше звучить російська. Чи не вони до вас підлаштовуються, а ви до них. А школи? Я вже і в школах російську почула", - продовжила вона.

Ніцой, за її словами, вже й зрозуміти не може, Львів - Все ще духовна столиця України, або вже ні.

"Якщо Львів обирає раз мера "Львів гаварить ПА русски", якщо джазовий фестиваль львів'янам не пече на московитські гроші, якщо прапор червоно-чорний - не показник. Що ви тоді від усієї України хочете?",- закінчила жінка.

- Дорогі львовянє, соромлюся спитати. Де ваш бандерівський прапор? У Кропивницькому є. На центральній площі. В серці...

Geplaatst door Larysa Nitsoi op Vrijdag 9 oktober 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Ніцой подякували за виховання молодих вояк, як раптом прокричали: "Граната!".

Як повідомляв Знай.uа, Ніцой підловила Зеленського на дивному вчинку в найважливіший для України момент: "Зроби мені хіп-хоп".

Знай.uа писав, Ніцой розлютила обрана МОН тема для першого уроку школярів: "Виховати універсальну рабсилу".