В Україні з 1 січня 2021 року розмір мінімальної пенсії збільшиться для тих, хто виконав вимогу за стажем. Виплати збільшаться з 2,1 до 2,4 тисячі гривень. Підвищення відповідатиме правилу, прописане в законі.

Читайте Знай в Google News!

65 років при наявності 35 років стажу у чоловіків і 30 років у жінок мають право на виплату в розмірі не менше 40% мінімалки. Зараз це 2,1 тис. грн (5000 помножити на 40%), а з 1 січня – 2,4 тис.грн (6000 помножити на 40%).

Етапи підвищення пенсії в 2021

З 1 січня мінімальна пенсія підвищиться з 2100 грн до 2400 грн.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

З 1 березня відбудеться індексація пенсій. Її параметри визначать у лютому, оскільки індекс, на який підвищувати пенсію, вважається 50% зростання за попередній рік заробітної плати в країні та інфляції.

У квітні відбудеться автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів.

У липні підвищать виплати пенсіонерам 75 років, які мають стаж 20 років (для жінок) і 25 років (для чоловіків) – на 400 грн. Це підвищення торкнеться 1 млн пенсіонерів.

Пенсіонери, фото: Unian
Пенсіонери, фото: Unian

У липні буде підвищено прожитковий мінімум. В Україні перерахують всі надбавки до пенсій, всі понаднормові надбавки за стаж.

У грудні буде підвищення прожиткового мінімуму, що теж призведе до збільшення пенсій.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, підвищувати не збираються, українців обрадували м'якою комунальною осінню.

Як повідомляв Знай. ua, бідність в цифрах, скільки українців виживає, а не процвітає.

Також Знай. ua писав, що пенсіонери натовпом підуть заражатися COVID-19, влада пожертвує старими заради проведення виборів.