Уряд Бангладеш ввів смертну кару в закон про запобігання насильству щодо жінок і дітей. Раніше найсуворішим покаранням за згвалтування було довічне ув'язнення. Закон набуде чинності з 13 жовтня. Про це повідомляє The Guardian.
Читайте Знай в Google News!

Нещодавно в країні почалися масові протести після того, як в соцмережах поширили відео групового зґвалтування 37-річної жінки. Люди вимагали ввести суворі покарання, зокрема смертну кару, і тримали плакати з написами: "Повісьте гвалтівників" і "Не милуйте ґвалтівників".

Пізніше стало відомо, що чоловіки вже не вперше зґвалтували постраждалу. Вони шантажували жінку тим, що викладуть відео в мережу. Правоохоронці затримали вісім осіб.

На думку правозахисників організації Amnesty, в Бангладеш проблема не в строгості покарання за зґвалтування, а в тому, що постраждалі бояться повідомляти про насильство, а суди не виносять обвинувальні вироки.

Тому експерти пропонують не тільки посилювати покарання, а й захищати постраждалих і свідків, прискорювати розгляд справ.

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, смертельна кара за корупцію і "вето" на офшори – нардепам висунули чіткі умови.

Як повідомляв портал Знай.uа, з "легкої руки" Трампа в США відновили федеральну смертну кару.

Також портал Знай.uа писав, що злочинець вперше почув свій смертний вирок через Zoom.