Температура повітря в Україні, як і в усьому світі надалі буде тільки зростати. Про це розповіла завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

Читайте Знай в Google News!

"Ймовірно, що раз на десять років, а в деяких регіонах не так часто, можуть бувати суворі холодні і снігові зими. Тобто ймовірність таких зим залишається, але вони будуть траплятися все рідше", - розповіла вона .

Вона підкреслила, що якщо середня річна температура повітря підвищиться більш ніж на два градуси, це призведе до незворотних змін в атмосфері і всій кліматичній системі.

"Підвищення середньої температури повітря в рік на 0,1 градуса означає зростання тривалості теплого періоду на один день. Тому, коли мова йде про те, що середня температура глобально може вирости на два градуси, це означає, що тривалість теплого періоду може збільшитися на 20 днів", — пояснила експерт.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

За її словами, ці зміни-нерівномірні, а найбільше вони спостерігаються в полярних широтах. Крім того, вона нагадала, що почали танути вічні льодовики вже на позначці підвищення температури на 1 градус.

"Страшно уявити, що станеться, коли температура підвищиться на два градуси. За даними кліматичних моделей, нас чекає підвищення температури в арктичних регіонах не на 2-5 градусів, а 8-10. Уявіть собі, якщо тривалість літа в полярних широтах зросте на три місяці. Звідси і танення льодовиків і підвищення рівня Світового океану. Саме тому не допустити подальшого підвищення температури є надважливим завданням, від виконання якого залежить виживання людства", — додала Балабух.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, прогноз погоди на зиму і осінь в Україні приголомшив, замість снігу дощі і "бабине літо".

Як повідомляв Знай. ua, апокаліпсис в Карпатах, води по пояс і повалені дерева.

Також Знай. ua писав, що Азовське море "заіржавіло" без туристів.,