Вакцину проти коронавірусу випробують на українцях. Адже вакцина є найдешевшим і ефективним методом подолання епідемії. Про це повідомила директор Державного експертного центру Тетяна Думенко в ефірі ток-шоу "Право на владу" 15 Жовтня.

Читайте Знай в Google News!

Думенко повідомила, що завдяки щепленням сьогодні у світі долають 25 інфекцій світу.

"наші найближчі очікування отримати вакцину і вилікуватися відразу всім або виробити необхідну кількість імунізованих громадян нашого суспільства, але сьогодні ми знаходимося в середовищі, коли очікувати вакцини з доведеною ефективністю, які пройшли стандартних три фази, раніше 2021 року не доводиться. Ми отримали першу заявку минулого тижня на проведення дослідження третьої фази європейського виробника і сьогодні ми працюємо над експертизою цих матеріалів. Якщо матеріали будуть в достатньому обсязі і підтвердять безпеку проведення цього дослідження в Україні, то 4,2 тис.українських добровольців зможуть взяти участь у цьому проекті. Коли це станеться? Нам би хотілося, щоб якомога швидше", - зазначила Думенко.

Вона зазначила, що добровольці можуть звернутися до реєстру клінічних досліджень, де є повна інформація про всі дослідження.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

" як тільки буде отримано схвалення, а це відбувається наказом Міністерства охорони здоров'я, відразу вся інформація про клінічні дослідження стає доступною. У цьому дослідженні розглядаються клінічні центри з відповідальними дослідниками наступних міст: кілька центрів у Києві, кілька центрів у Вінниці, Львові Івано-Франківську. Я думаю, що це будуть найближчі точки регіону, але ми очікуємо приходу більшої кількості клінічних досліджень в Україні, оскільки українські дослідники є відомими на міжнародному ринку фахівцями з проведення клінічних досліджень", — резюмувала Думенко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Facebook хоче прогнати зі своєї платформи супротивників вакцинації проти Covid-19.

Як повідомляв Знай. ua, ВООЗ назвала тих, кому доведеться чекати вакцину проти covid-19 до 2022 року.

Також Знай. ua писав, що коли чекати вакцину від коронавірусу: директор експертного центру МОЗ Тетяна Думенко дала невтішну відповідь.