Відомий тревелблогер Михайло Зарубін, який побував у всіх країнах світу, у своєму Instagram розповів про релігійні обряди сучасної Ефіопії. Виявилося, що в цій країні досі проводять моторошні обряди вигнання бісів. Про те, як це відбувається, про культуру і звичаї країни і розповів Зарубін.

Читайте Знай в Google News!

"ВИГНАННЯ БІСІВ

- Хто цей Мемехир?
- Це головний священник краю, який виганяє бісів.

Ефіопія дивно РЕЛІГІЙНА. Я вже писав у постах, що ця Африканська земля – одна з прабатьків нашого християнства. Більш того, ряд вчених вважає, що саме тут, а не у Вірменії, було закладена релігія, яка є настільки знайомою і священною для нас. Однак, через своє географічне положення, тут є багато течій, своїх звичаїв і ритуалів, які нам з вами здалися б несумісними з православ'ям.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Так, близько 30% жителів країни, в основному на півдні, в племенах, сповідують свої культи. За їх запевненням, обряди в селах настільки могутні, що їх відмовляються показувати туристам навіть за гроші. Саме тут живуть жінки, що носять тарілки в губах і роги на голові.

Решта 70% - переконані християни з язичницьким корінням. Але релігійний порядок нагадує наш, попри те, що церкви часом висічені з каменю, знаходяться під землею або в усі займають частину замків.

Так, знамениті на весь світ церкви Лалібели дійсно мають підземні ходи, по яких я протискався з побоюванням. Головна з них, Бет Гіоргіс, висічена з каменю у формі хреста, її купол знаходиться акурат з рівнем землі, і щоб відвідати її, я спускався вниз.

І все ж саме незвичайне в країні - це сеанси вигнання бісів, за які місцеві платять сто доларів і вище, що є 2-кратною місячною зарплатою. Священник Мемехір, знаменитий на весь континент, влаштовує навіть масові вигнання для натовпу в дві-три сотні чоловік.

Процедура складається з того, що священнослужитель прикладає пальці і символ церкви з металу до чола грішника, якому належить кричати щосили. Часто при цьому його тримають за руки брати або сестри. Потім його омивають святою водою. І далі священник.

- завдає ударів
- обтирає рушником
- зачитує молитву
- відвертається і проганяє
- цілує в лоб

Здогадаєтеся, який варіант вірний? Напишіть його в коментарі, а відповідь я опублікую в сторіс. За традицією, серед усіх відповіли, Не важливо правильно чи ні, я розіграю і відправлю три листівки з Австралії", - написав блогер.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.