У світі відбуваються незворотні кліматичні зміни. Рівень світового океану за 100 років, у період з 1901 по 2010 рік, піднявся на 19 сантиметрів. І у випадку, якщо такі зміни триватимуть і надалі, це стане причиною затоплення цілих регіонів.

Читайте Знай в Google News!

Таку заяву зробила завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух у коментарі "Главреду".

Крим затоплює, фото "Крим.Реалії"
Крим затоплює, фото "Крим.Реалії"

Внаслідок кліматичних змін в Україні можуть бути підтоплені деякі частини узбережжя Азовського і Чорного морів. А от райони Ізмаїла і Вилкового в Одеській області взагалі може бути втрачено. Як зазначила Віра Балабух, ці процеси провокують не менш небезпечну, ніж затоплення, ерозію узбережжя.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

За словами фахівчині, Кримський півострів не затоне, бо він досить "високий" - південне узбережжя півострова оточене горами. Кліматологиня пояснила, що там є гірська система, проте ризик існує для степової частини, а особливо її північних регіонів.

Раніше експерти розповідали, що в Україні кліматичні зони зміщуються на північ. Через це екстремальні погодні явища, які все частіше накривають Україну, можуть взагалі стати звичними. Мова йде про смерчі, потужні зливи та ураганні вітри.

Ураган в Криму, фото: Кримавтодор
Ураган в Криму, фото: Кримавтодор

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як зареєструвати новонароджених під час пандемії без довідок: пояснення Мінцифри

Як повідомляв портал "Знай.ua", український татусь розповів про знущання і побори у школі: "Забирай свою доньку"

Також "Знай.ua" писав, що в Україні заговорили про повернення жорсткого карантину: "Припинити будь-які контакти між людьми"