Українцям показали недоліки в новому законопроекті України № 3196 "про Службу безпеки України" щодо вдосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України. Про це написав політичний діяч Олександр Качура у своєму Facebook.

Читайте Знай в Google News!

Качура назвав декілька з багатьох недоліків законопроекту адже у п'ятницю, 16 жовтня, о 10 ранку комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки запланував розглянути та зареєструвати законопроект № 3196 та подати його на повторне перше читання.

Тому, до Вашої уваги кілька з багатьох недоліків законопроекту № 3196:

  • скорочення штату СБ України на більш ніж на 10 000 співробітників за 3 роки. Таке скорочення є необґрунтованим як економічно, так і з точки зору ефективного забезпечення державної безпеки України в умовах складного безпеки середовища (слід враховувати, що загальна чисельність ФСБ РФ і КДБ РБ за різними оцінками становить близько 200 000 осіб без урахування чисельності інших спецслужб);
  • протиправна невибіркова люстрація всієї середньої ланки кваліфікованих оперативних співробітників;
  • непрозора процедура звільнення Голови СБ України;
  • усунення Служби безпеки України від виконання функції досудового розслідування.

Ветерани СБУ написали відкритий лист на ім'я президента, в якому зазначили, що в цілому законопроект виглядає досить системним і передбачає кардинальну реформу СБУ, але не може не турбувати позиція окремих народних депутатів, які намагаються внести в законопроект кілька положень, які можуть негативно вплинути на ситуацію в країні.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зокрема, пропонується скорочення штату СБ України більш ніж на 10 тисяч співробітників за 3 роки. Крім того, пропонуються ввести дискримінаційні норми, які порушують права людини. Це стосується заборони прийому на службу в СБУ людей, чиї родичі є громадянами РФ або людьми без громадянства.

Зараз о 10.00 комітетом Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки заплановано розглянути...

Geplaatst door Олександр Качура op Vrijdag 16 oktober 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у Шмигаля зібралися повертати обов'язковий техогляд.

Як повідомляв Знай. ua, права фрілансерам і звільнення без пояснень, українцям розкрили деталі нового Трудового кодексу.

Також Знай. ua писав, що з українців здеруть три шкури за порушення карантину.