Ніколас Гудлі і Саймон Пірс в 2005 році займалися бізнесом на Мадагаскарі і вирішили закрити свою фабрику з виробництва сумок з пальмових волокон заради виготовлення шовку з нитки павуків-кругопрядів. Тому вже через п'ять років світ побачив перший дійсно справжній витвір мистецтва-золоту скатертину з павукового шовку, яка була прикрашена місцевим національним орнаментом.

Читайте Знай в Google News!

Розкішний відтінок тканини забезпечує природний колір павутини цього виду павуків. А на матеріал для цієї скатертини використовували павутину мільйона павуків. Її розміри становить 3,4 x 1,2 м. Однак бізнесмени вирішили не зупинятися на досягнутому і через роки надали другий шедевр — плаття-накидку. Це сталося в Британському музеї Вікторії та Альберта в 2012 році. Воно надягалося лише один раз для фотосесії.

Шовк збирався протягом восьми років, а над сукнею працювали більше чотирьох років. Цікавий факт полягає в тому, що для отримання 25 грамів шовку необхідна павутина 23 тисяч павуків-золотопрядів і лише самки. Кожна особина може дати приблизно 24 метри нитки. Павучих збирали вручну, їх фіксували за допомогою спеціального пристрою і витягали павутину, після чого випускали назад, так як вони поїдали один одного. У собівартості подібний виріб обходиться в сотні тисяч доларів.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, весільна сукня поклали на рік в Мертве море, і ось що з ним стало.

Як повідомляв "Знай.ua", моль не винна: звідки беруться маленькі дірочки на одязі і як їх уникнути.

Знай.ua писав, в Африці страус ефектно увірвався в гонку і дав урок велосипедистам.