З окупованих путінськими бойовиками районів Донбасу прийшли вельми сумні новини. Так, у прифронтовій зоні в Донецькій області між Горлівкою і Торецьком було демонтовано залізничні колії.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки публікація користувачів мережі Twitter.

Учасники обговорення зазначають, що це ділянка головної залізничної гілки, що проходить через Горлівку, до 2014 року нею поїзди слідували до Києва і до Москви. Однак у соцмережах сперечаються, хто ж все-таки розібрав рейки. Одні стверджують, що цей прифронтовий район контролює "ДНР", другі – що він наближений до Майорська, а значить, його контролює ЗСУ.

Путінські бойовики демонтували рейки, фото: "Донецькі новини"
Путінські бойовики демонтували рейки, фото: "Донецькі новини"

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Путінські бойовики демонтували рейки, фото: "Донецькі новини"
Путінські бойовики демонтували рейки, фото: "Донецькі новини"

Однак судячи з геолокації, більше число користувачів схиляється до того, що на фото продемонстрована все-таки непідконтрольна Україні територія. Також обговорюють арочні конструкції, що знаходяться над колишніми шляхами. Деякі називали їх шляхопроводами, мостами.

"Це перетин каналу Сіверський Донець – Донбас із залізницею. Тобто звичайні водопровідні труби великого діаметру, знаходяться неподалік від зруйнованого в 2014 році мосту на шляху Горлівка – Торецьк", – повідомив один з користувачів.

"Ці арочки - водоводи, тобто труби по яких качають воду. Місце впізнав, там рейки взагалі вже не потрібні", - додав ще один користувач.

Варто також нагадати нашим читачам, що в Україні рівень зношеності залізничних колій перевищує 50%, що є небезпечним для вантажних перевезень і пасажирів. Про це заявив екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Лугова постраждала даремно? Укрзалізниця дала відповідь щодо роздільних купе для чоловіків і жінок.

Як повідомляв Знай.uа, ініціатива зі списання старих вагонів закінчиться подорожчанням товарів і судовими позовами - нардеп.

Знай.uа писав, ситуація із залізничними коліями в Україні вкрай небезпечна - нардеп.