Ситуація із коронавірусом в Україні набирає обертів, із дня у день фіксуються антирекорди із приросту заражених. Для стабілізації ситуації, слід робити щонайменше 100 тисяч ПЛР-тестів щодня або запроваджувати жорсткий карантин.

Читайте Знай в Google News!

Про це розповів лікар-інфекціоніст Володимир Курпіта. За його словами, в листопаді потрібно очікувати посилення карантину через погіршення ситуації з вірусом.

“Є два виходи з цієї ситуації. Справді, для того щоб перервати ланцюжки, потрібно оголосити жорсткий карантин або посилити тестування й залишати адаптивний карантин. Але для цього Україна повинна робити щонайменше 100 тисяч тестів щодня. Це досить велика кількість для України. Я не впевнений, що наші спроможності дозволять це вирішити. Через це в листопаді я би очікував жорсткіший карантин, який буде оголошений урядом на тлі погіршення епідемічної ситуації”, – зазначив медик.

карантин / скріншот з відео
карантин / скріншот з відео

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

При цьому він спрогнозував, що стабілізація має статися в лютому-березні 2021 року.

"Я думаю, що це більш реалістичні прогнози – протягом листопада і грудня в нас буде наростання, і ми будемо бачити погіршення епідемічної ситуації. А стабілізація, напевно, припаде на лютий - березень наступного року", – припустив Курпіта.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, остання надія на президента: Зеленського благають "припинити" 2020 рік.

Як повідомляв Знай.uа, суд не став карати харків'янина з коронавірусом за прогулянки вулицями: "Був у масці".

Знай.uа писав, Шмигаль спускає стратегічне держмайно з молотка: про дезінфекцію спиртом можна забути.