У Twitter-акаунті Russia, пов'язаному з Міністерством закордонних справ Російської Федерації, ще рік тому з'явилося повідомлення про борщ, як про "один з улюблених і відомих страв російської кухні". Це викликало неймовірний шквал критики з боку України і зарубіжних країн, так як навіть британське видання BBC назвало пропагандою воєнного часу безглузді потуги Кремля. Про це повідомляє ТСН.

Читайте Знай в Google News!

Однак ця боротьба вже знаходиться на фінішній прямій через готовність Міністерства культури та інформаційної політики до внесення нашого борщу до Репрезантативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

Нашому, українському борщу налічується вже більше трьох століть. Це говорить про те, що традиційне блюдо готувалося ще до створення Російської імперії. Але подібна інформація не зупиняє Уряд РФ.

Міністр Олександр Ткаченко

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають
Показати ще

В офіційному Twitter-акаунті "Україна" три роки тому компаніям Google і Apple було запропоновано додати ЕМОДЖІ з українським борщем, а користувачі в коментарях лише влучно відзначали, що необхідно також додати смайлики сала і пампушок.

Євген Клопотенко, який виступає кулінарним експертом та головою ГО "Інститут культури України", вирушив разом з однодумцями в експедицію-подорож країною у пошуках цікавих рецептів борщу, яких нарахувалося понад 190 одиниць.

У російських засобах масової інформації почалася справжня істерика після того, як у статті британського Times було описано першу "письмову згадку борщу, який подається зі сметаною, датується XVI століттям", з одного боку стверджували, що у багатьох європейських країн є "свій борщ", з іншого — заперечували і не приймали борщ українським.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що традиція приготування українського борщу давно чекала свого часу та ініціативи від громадськості. Це дозволить включити її спочатку в локальну нематеріальну спадщину, а потім і в світову.

"Смачна Історична правда за нами, тому вірю, що у нас є всі шанси. Обурення російського уряду лише підтверджує, що ми на правильному шляху. Днями Експертна рада при Міністерстві схвалила традицію приготування українського борщу національною нематеріальною культурною спадщиною, а ми в Міністерстві його затвердили. Тепер офіційно", - заявив Олександр Ткаченко.

Наступним кроком він виділив ЮНЕСКО. Документи для узгодження досьє подаються до Міністерства культури та інформполітики, а потім через МЗС і Посольство в Парижі — в ЮНЕСКО. Процедура розгляду триває в межах півтора років, а потім на щорічному засіданні комітету нематеріальної спадщини ЮНЕСКО приймається рішення про включення або невключення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кернес роздав мажорні стипендії і без того казково багатим Добкіну і Фельдману.

Як повідомляв "Знай.ua", хто має право отримувати пенсію за родичів: перелік осіб, яким держава перерахує гроші.

Знай.ua писав, підлога Києва тремтить під холодними батареями, а підлога ходить вдома голяка - у Кличка все пояснили.