Заступник директора Департаменту соціальної політики Київської міськдержадміністрації Максим Бученко поділився інформацією про необхідні документи для оформлення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг в ефірі телеканалу "Україна 24".

Читайте Знай в Google News!

Зростання платіжок за комунальні послуги і настання опалювального сезону змушує українців шукати способи оформити субсидію і таким чином зменшити тягар рахунків за "комуналку". У процес оформлення документів на субсидію були внесені свої корективи епідемією коронавірусу.

У центрах соціального захисту є спеціальні скриньки для того, щоб залишити заяви, побажання та скарги. Їх забирають кожні кілька годин. Максим Бученко нагадав про три шляхи оформлення субсидії. Перший - особисте звернення, другий - оформлення поштою, з наявною заявою та декларацією про доходи потенційного судсідіанта.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Третій - подача документів через сайт Міністерства соціальної політики в електронному вигляді. "Субсидія призначається з місяця подачі. Є винятки-початок опалювального періоду, коли субсидія призначається двома місяцями тому, тобто з початку опалювального періоду", — розповів Бученко і підкреслив, що заяву можуть подати в листопаді, але його розгляд почнеться з 15 Жовтня, адже це передбачено постановою Кабінету Міністрів. Час розгляду заявки - до десяти днів з моменту отримання всієї інформації

Субсидію можуть відібрати, якщо вона була нарахована неправильно через спробу навмисного обману державних органів, а порушника змусять повернути нараховану суму.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кернес роздав мажорні стипендії і без того казково багатим Добкіну і Фельдману.

Як повідомляв "Знай.ua", хто має право отримувати пенсію за родичів: перелік осіб, яким держава перерахує гроші.

Знай.ua писав, підлога Києва тремтить під холодними батареями, а підлога ходить вдома голяка - у Кличка все пояснили.