В Одеській області в селі Кубей священика Віктора Кочмара відсторонили від служіння через його участь у виборах. Священнослужителя відсторонили від служби, тому що він висунув свою кандидатуру на пост глави Кубейської об'єднаної територіальної громади, але не отримавши благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Української Православної церкви Агафангела.

Читайте Знай в Google News!

Його звільнили зі служби одним указом. У ньому уточнюється, що за невиконання благословення керівного архієрея, за свавілля, непослух, і несумісне зі служінням, участь у місцевих виборах в якості кандидата на пост глави ОТГ, неприпустимо.

"Віктор Кочмар звільняється від настоятельського служіння в Свято-Успенській церкві села Кубей і забороняється в священнослужінні", – повідомляється в указі.

Сам Віктор Кочмар у минулому є 11-разовим чемпіоном світу з паверліфтингу, а за освітою та дипломом він – ветеринарний лікар. До того як Кочмар прийшов до церкви в 2002 році, він більше десяти років пропрацював в міліції. У минулому священнослужитель не раз ставав героєм сюжетів на українських телеканалах.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, середньовічна дикість в РПЦ, Російські попи отримали "чумні костюми" для богослужінь.

Як повідомляв Знай. ua, у Тернополі освятили новий храм, парафіяни в захваті.

Також Знай. ua писав, що Тернопільський священик-блогер помолився серед грибів.