У понеділок, 19 жовтня, під час протестної акції в чилійському Сантьяго демонстранти підпалили дві місцеві церкви. Так люди відсвяткували річницю початку хвилі протестів.

Джерело: іноземне видання El Mundo.

Читайте Знай в Google News!

Так, в ніч на 19 жовтня протестувальники підпалили церкву Сан-Франциско-де-Борха. Ця церква відома тим, що в ній найчастіше проводить церемонії чилійська поліція. Увірвавшись всередину, люди спалили ікони.

Вже рік вони вимагають прийняти нову конституцію, яка не змінювалася з часів Піночета і дати людям доступ до медицини та освіти.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Церква також була розграбована, і деякі її релігійні предмети були спалені.

Вранці протестувальники підпалили ще одну церкву в центрі міста-Асунсьйона. Найбільше постраждав купол, який рухнув просто на землю серед білого дня. Про постраждалих поки що не повідомляється.

Як повідомляється, 18 жовтня було зафіксовано 15 випадків грабежу, пошкоджені виявилися 50 автомобілів і кілька поліцейських дільниць. Крім того, поранено було 116 карабінерів. Повідомляється також про загибель однієї людини. За даними заступника міністра внутрішніх справ і громадської безпеки Хуана Франсіско Галлі, по всій країні через різні інциденти заарештовано 580 осіб.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, середньовічна дикість в РПЦ, Російські попи отримали "чумні костюми" для богослужінь.

Як повідомляв Знай. ua, священик-качок вирішив балотуватися на вибори, але його жорстко покарали: позбавили найважливішого.

Також Знай. ua писав, що Тернопільський священик-блогер помолився серед грибів.