Протягом кількох днів Землю штормитиме магнітна буря небаченої сили. За даними Лабораторії рентгенівської астрономії сонця ФІАН, магнітосфера буде збудженою вже 22 жовтня. Потім прийде триденна магнітна буря (23, 24 і 25 жовтня), 26 числа - геошторм почне вщухати.

Читайте Знай в Google News!

Першими відчують силу геомагнітної бурі метеочутливі люди. Варто стежити за календарем бур й тим, у кого є серцево-судинні хвороби, гіпертонікам і гіпотонікам, літнім людям з хронічними хворобами.

Магнітна буря в жовтні, фото: tesis.lebedev
Магнітна буря в жовтні, фото: tesis.lebedev

Лікарі радять тримати під рукою необхідні ліки в ці дні. Адже напередодні та під час магнітної бурі людина може почуватися значно гірше, ніж зазвичай. За словами медиків, така сильна метеобуря може негативно позначитися і на здорових людях.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У цей період ви можете відчувати безпричинні головні болі, апатію, стомлюваність. В небезпечні дні можуть загострюватися хронічні хвороби, виникати головні болі, скакати тиск, з'являтися безсоння.

Як мінімізувати вплив магнітної бурі

Людям з "групи ризику" потрібно тримати ліки під рукою, а номер телефону сімейного лікаря неподалік. Оскільки у цей період загострюються нервові розлади, то ж якщо ви схильні до панічних атак, попросіть лікаря виписати вам заспокійливе. Однак у жодному разі не треба себе накручувати - це лише ускладнить ситуацію.

Також варто відмовитися від алкоголю і менше пити каву. Зі свого меню виключіть фаст-фуд, жирне, солодке, солоне, копчене.

Магнітні бурі, фото: pixabay.com
Магнітні бурі, фото: pixabay.com

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський терміново прибув до Ради: онлайн-трансляція звернення президента України

Як повідомляв портал "Знай.ua", український татусь розповів про знущання і побори у школі: "Забирай свою доньку"

Також "Знай.ua" писав, що в Україні заговорили про повернення жорсткого карантину: "Припинити будь-які контакти між людьми"