Проблема з "пакунком малюка" в Україні нарешті вирішиться? Офіс Президента України Володимира Зеленського в середу, 21 жовтня, повідомив, що глава держави підписав відповідний закон.
Даним законом передбачається, що відновиться надання одноразових пакетів з продуктами першої необхідності сім'ям, де народився малюк.

Пакунок малюка, фото: кадр з відео
Пакунок малюка, фото: кадр з відео

"Документ відновлює надання батькам одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка". Така допомога буде видаватися протягом 30 днів після появи немовляти на світ. Її вартість становитиме не менше трьох розмірів прожиткового мінімуму для дітей до 6 років", — йдеться в повідомленні.

В офісі Зеленського уточнили, що таку допомогу видаватимуть відразу в медустановах, де народилася дитина. Якщо ж лікарня або пологовий будинок не матимуть відповідний набір товрів в наявності, його можна буде отримати в органах соціального захисту за місцем проживання або перебування.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, як зареєструвати новонароджених під час пандемії без довідок: пояснення Мінцифрі

Як повідомляв портал " Знай.ua, український Татусь розповів про знущання і побори в школі: "Забирай свою дочку"

Також " Знай.ua " писав, що в Україні заговорили про повернення жорсткого карантину: "припинити будь-які контакти між людьми"