За оцінками експертів, в Україні з 2021 року можуть значно подорожчати послуги доступу до мережі Інтернет.

Читайте Знай в Google News!

Про це пише видання UBR.

Провайдери щорічно підвищують ціни на послуги зв'язку, і прийдешній рік не стане винятком. Однією з причин причиною зростання суми в платіжках стане необхідність збільшити відрахування на користь телеканалів.

Інтернет-мем, соцмережі
Інтернет-мем, соцмережі

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як результат, вартість домашнього інтернету збільшитися на 15-20 відсотків — саме таким прогнозом поділився директор BigDataUA Сергій Бойко.

"Де-факто провайдерів з 2017 року зобов'язали платити медіагрупам відрахування. Причому навіть за ті канали, які безкоштовно доступні у відкритому вигляді необмеженому колу телеглядачів", - пояснює фахівець.

Проте, на думку аналітиків, в Україні і так рекордно низькі розцінки на послуги зв'язку.

"В Україні-одна з найнижчих в Європі цін на доступ на тлі якості. Причина цьому-кілька тисяч учасників ринку і постійний демпінг з боку нових учасників ринку, які намагалися відвоювати своє місце під сонцем",- стверджує медіаексперт Олександр Глущенко.

Фахівці вважають, що тарифи на доступ до Інтернету повинні в кінці-кінців зупинитися на позначці близько 10 доларів, при чому вище вони будуть в сільській місцевості і в приватному секторі — через необхідність більш дорогого розвитку інфраструктури. Проте, оцінити, наскільки це буде вписуватися в бюджет Української сім'ї поки складно.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, тарифи на комуналку подорожчають: українцям пояснили, за що заплатимо втридорога.

Також Знай.uа писав, що українцям підвищать мінімалку і пенсію на 277 Гривень, в Мінсоцполітики пояснили подробиці "щедрості".