Україна в ніч з 24 на 25 жовтня переведе стрілки годинника на годину назад, таким чином на всіх циферблатах в країні буде "зимовий час". У 2020 року цей день збігається з днем місцевих виборів. Спеціально для наших читачів ми зібрали все, що потрібно знати про перехід на зимовий час.

Читайте Знай в Google News!

Перехід на зимовий час 2020 року, фото - Рexels
Перехід на зимовий час 2020 року, фото - Рexels

Коли і як переводять годинник?

На зимовий час годинник переводять о 04:00 в останню неділю жовтня. Цього року стрілки на годину назад переведуть 25 жовтня.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Чи переводячи годинник в Криму і на Донбасі?

Анексований Крим, Донецьк і Луганськ живуть за московським часом. У Росії скасували переведення годинників, тому, якщо зараз київський і московський час збігаються, то з 25 жовтня час буде на годину відрізнятися. Наприклад, якщо в Києві буде 8 ранку, то в Москві вже 9 ранку.

Перехід на зимовий час 2020 року, фото - Рexels
Перехід на зимовий час 2020 року, фото - Рexels

Як дізнатися точний час?

Смартфони, планшети, ноутбуки - переведуть час автоматично. Виняток складе техніка, не підключена до інтернету, наприклад, кнопкові телефони без інтернету, електронний годинник і т.д. дізнатися точний час можна, набравши наступне поєднання клавіш (єдине для всіх українських операторів): *160# кнопка виклику.

перехід на літній час, фото: Pxhere
перехід на літній час, фото: Pxhere

Коли почнеться літній час?

На літній час Україна переходить в останню неділю березня о 03:00. У 2021 році це буде 28 березня. У цей день потрібно буде перевести стрілки на годину вперед, тобто прокидатися доведеться раніше.

Чи відмовиться Україна від зимового часу?

В Україні ведуться дискусії про те, щоб припинити переводити годинник двічі на рік. У 2011 році Верховна Рада підтримала законопроєкт, який пропонував відмовитися від сезонного переведення годинників, скасувавши повернення на зимовий час. Україна повинна була перейти в часовий пояс UTC+3. При цьому збереглася б постійна різниця з московським часом в одну годину. Однак рішення переглянули через місяць і Україна як завжди перевела годинник.

У жовтні 2020 року перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук зареєстрував законопроєкт № 4201, який передбачає відмову від подальшого сезонного переведення годинників. Стефанчук аргументував це протидією агресії з боку Росії. Парламент цей законопроєкт ще не розглядав.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, перехід на зимовий час в Україні: коли переводять стрілки годинника в 2020 році.

Як повідомляв Знай.uа, "Він так вирішив": Арахамія висловився про опитування Зеленського.

Знай.uа писав, Зеленський здогадався, чому політики критикують його опитування: "Дурні і неосвічені".