В Україні в неділю, 25 жовтня, вперше в історії місцеві вибори відбудуться в умовах карантину через пандемію коронавірусної інфекції covid-19. Через це змінилися умови голосування та роботи виборчих дільниць. В українців виникають питання, чи можна проголосувати з позитивним тестом на covid-19? І чи пустять на ділянку без маски?

Читайте Знай в Google News!

Спеціально для наших читачів ми зібрали найважливіші відповіді на головні питання. Пропонуємо, тобі, наш дорогий читач, уважно прочитати їх і запам'ятати. Безпека - найголовніше!!!

Вибори в умовах карантину, фото: 24 Канал
Вибори в умовах карантину, фото: 24 Канал

Що українців чекає на ділянці?

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

По суті, те ж, що і в будь-якому громадському приміщенні зараз. Правила безпеки на виборчих дільницях визначає Постанова Уряду №641. Отже, на вході в дільницю стоятиме антисептик для рук (вони будуть і всередині приміщення), а ще у вас перевірятимуть температуру. А також ви повинні побачити розмітку на підлозі, де відзначено безпечну відстань.

З собою треба мати свою ручку (в кабінках її не буде, тому що так може передатися коронавірус), а на обличчі повинна бути маска. Її відсутність не є причиною не допустити вас проголосувати, але після цього ви понесете адміністративну відповідальність за порушення карантину.

Під час посвідчення своєї особи перед членом виборчої комісії маску вас попросять ненадовго зняти. Нагадаємо: голосування проходить з 8: 00 до 20: 00, а отже, і пускати на дільницю вас будуть тільки в цей час. Входити на виборчу дільницю і виходити з неї ви повинні окремими колонами — це, знову ж таки, один із заходів безпеки.

Ще раз, і детально:

- з собою потрібно мати свою ручку - в кабінках її не буде;

- перебувати на дільниці потрібно в масці, однак під час посвідчення своєї особи перед членом виборчої комісії її попросять зняти;

- на вході в ділянку і всередині приміщення стоятиме антисептик для рук, також перевірятимуть температуру;

- також у виборця повинні запитати про симптоми коронавірусної хвороби - у разі їх виявлення, людині повинні порадити піти додому, проте позбавити права голосу не можуть;

- для людей з симптомами COVID-19 оснастять окрему кабінку - до неї йтиме спеціальна розмітка;

- якщо громадянин хворіє на коронавірус, то він може повідомити виборчу комісію про необхідність забезпечити голосування вдома до 20:00 23 жовтня — необхідно надати медичну довідку від сімейного лікаря.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Україна переходить на зимовий час: коли перевести годинник і як адаптуватися.

Як повідомляв Знай.uа, антирекорди covid-19 спровокували МОЗ на жорстку реакцію, міністр Степанов б'є на сполох.

Знай.uа писав, Порошенко відразу після ковіда зібрав навколо себе натовп без масок.