Конституційний суд Польщі прийняв рішення, відповідно до якого аборти в країні стали фактично заборонені. Судді постановили, що проводити переривання вагітності в разі виявлення у плода серйозного дефекту-неконституційно. Таким чином, аборти в країні фактично є забороненими, оскільки більше 95% випадків переривання вагітності було проведено саме з цієї причини.

Депутат польського Сейму Томаш Зімковський заявив, що сьогодні восторжествувало життя над смертю. Чиновник вважає, що таким чином країні вдалося покінчити з вбивствами беззахисних. Більш того, Зимковський вважає аборти "спадщиною тоталітарного режиму". Юрист Магдалина Кожеква-Калішук заявила, що рішення про те, чи варто народжувати дитину, необхідно прийняти ще до вагітності. Юрист заявила, що вбивство дитини через "підозри в інвалідності" є непослідовним.

Однак з цим рішенням багато хто не погодився. Зокрема, в Польщі пройшло кілька акцій протесту проти заборони абортів. Активісти мотивують свою позицію тим, що тепер збільшиться кількість нелегальних абортів, що може призвести до трагічних наслідків.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, топ продуктів, що викликають головний біль і мігрень.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Євген Комаровський пояснив, чому діти не ростуть: не треба запихатися кашею, все набагато простіше.

Також портал Знай.ua писав, як допомогти дитині з герпесом: "вилікувати мазями не можна".