Це зручно і швидко: переглянув увесь доступний асортимент на екрані ноутбука або телефона, оплатив онлайн і забрав наступного дня замовлення у кур’єра. Крім того, це ще й вигідно – можливості інтернету дозволяють порівнювати ціни від кількох продавців і обирати найкращу пропозицію. Інколи навіть шукати не доводиться – товар сам знаходить свого покупця – через привабливі рекламні оголошення.

Саме цей «трюк» останнім часом активно використовують інтернет-аферисти на парфумерному ринку. Вони заманюють покупців на «грандіозні розпродажі духів», пропонуючи парфуми топових світових брендів за ціною від 400 гривень. А щоб реклама виглядала більш переконливою, прикриваються ім’ям відомого бренду. Як не потрапити у пастку шахраїв? Є певні ознаки, які видають аферистів.

Коли ви переходите в онлайн-магазин за посиланням у рекламі, завжди дивіться на домен і адресу сайта, на який ви потрапили. Фактична адреса вашого «кінцевого пункту призначення» повинна бути такою ж, як адреса, зазначена у посиланні. Тобто, якщо в рекламі фігурує ім'я відомої мережі – наприклад, Brocard – ви повинні потрапити саме на офіційний сайт компанії – brocard.ua. Пам’ятайте, що назви сайтів усіх великих гравців українського ринку мають формат «назва.ua». Будь-які інші варіанти мають насторожувати: com.ua, kiev.ua, in.ua, cc, biz вказують на те, що сайти зареєстровані на вільних доменах, а .ru, .us, .to, .ca і подібні – це іноземні доменні імена, які не мають жодного відношення до чесних гравців українського ринку. Якщо ви помітили, що web-адреса залишається незмінною при переході на різні сторінки сайту, це також привід засумніватися в надійності інтернет-магазину.

Звертайте увагу на оформлення сайту та розміщену на ньому інформацію. Численні помилки і помарки, примітивні неоригінальні тексти, непродуманий кустарний дизайн, відсутність детального опису товарів, інформації про продавців – усі ці моменти видають аферистів, яким немає сенсу витрачати свій час і гроші на достойне оформлення сайту і створення якісного контенту. Вони переслідують зовсім інші цілі – заманити покупця низькою ціною, отримати гроші і безслідно зникнути. Це – сайти одноденки, де ймовірно навіть не зазначені контакти і телефони для зворотного зв’язку. Ви не зможете звернутися зі скаргою, якщо якість придбаного товару вас не задовольнить, адже знайти такого продавця у реальному, а не віртуальному світі просто нереально.

Вас має насторожити нереально низька ціна на продукцію дорогих брендів. Аферисти пояснюють небачені знижки на парфумерію відомих торгових марок, наприклад, закриттям магазинів, ліквідацією складу, розпродажем конфіскату. У жодному разі не слід вірити таким обґрунтуванням. Ви маєте розуміти, що оригінал топових брендів за замовчуванням не може коштувати 400 гривень. Представлені на такому майданчику продукти в більшості випадків є фальсифікатом сумнівної якості, які не мають нічого спільного з оригінальною продукцією світових брендів.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Важливо знати, що лише чотири інтернет-магазини – Brocard.ua, Letu.ua, Bomond.ua та Aromateque.ua – авторизовані люксовими брендами і корпораціями для продажу оригінальної селективної косметично-парфумерної продукції, наприклад, Clinique, M.A.C., Darphin, DKNY, Bobbi Brown, Jo Malone, Kilian, La Mer, Tom Ford Beauty. Інші можуть реалізувати свою продукції, використовуючи сірі схеми (наприклад, ввозити товар в країну контрабандою), або взагалі продавати фальсифікат. Власники таких магазинів не несуть ніякої відповідальності у випадку виникнення проблем зі здоров'ям після використання косметики неналежної якості. Тож тут ви купуєте на власний страх і ризик.

Як зазначається у заяві BROCARD на офіційному сайті компанії, чиє ім’я аферисти незаконно використовують у своїй фейковій рекламі парфумів, «злочинну діяльність аферистів швидко викриває кіберполіція і системи безпеки великих компаній. Проте перш ніж сайти-фальшивки закривають, жертвами афери стають сотні людей. Щоб не потрапити на «гачок» шахраїв і не наразитися на небезпеку, уважно дивіться, куди веде реклама».

Не женіться за знижками – краще вибирайте надійний, авторизований і перевірений магазин. Там також бувають вкрай привабливі ціни, проте головна перевага – ви можете бути стовідсотково впевнені у якості придбаного товару.