Віце-прем'єр-міністр України та міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський на брифінгу розповів про основні причини авіакатастрофи військового літака Ан-26 на Харківщині, ними стали технічні неполадки, на які наклався людський фактор.

Читайте Знай в Google News!

Серед причин авіакатастрофи, за словами чиновника, також виділяють серйозні порушення в організації польотів і розробки відповідних документів, що регламентують навчальні польоти. Він додав, що вже в найближчу середу або четвер на засіданні Кабінету міністрів буде представлений офіційний звіт по авіакатастрофі.

Падіння літака під Чугуєвом сталося ввечері 25 вересня. В результаті загинуло 26 осіб, лише курсант з Харківської області зумів вижити і отримати незначні травми. До з'ясування обставин президентом України Володимиром Зеленським було доручено призупинити польоти всіх Ан - 26 в країні.

Авіакатастрофа під Чугуєвом, скріншот: Youtube
Авіакатастрофа під Чугуєвом, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Офісом генпрокурора порушено справу за статтею 416 Кримінального кодексу, слідство проводитиме ДБР, яке перевіряє чотири версії того, що сталося. Спеціальна комісія раніше вже повідомляла про виявлені грубі порушення у виконанні та організації польотів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рідні загиблих під Харковом курсантів отримали по 1,5 мільйона, але біль матерів не заглушать ніякі гроші.

Як повідомляв "Знай.ua", вертоліт високопоставленого чиновника впав у річку через помилку пілота - всі загинули.

Знай.ua писав, крах літака МАУ в Ірані: 19 жовтня рідним загиблих нарешті повідомлять те, чого чекали більше півроку.