В італійському Неаполі кілька сотень власників магазинів і рестораторів вийшли на акцію протесту. Підприємці протестували проти обмежувальних заходів на фоні пандемії коронавірусної інфекції. Мітинг швидко переріс на жорсткі сутички з поліцейськими.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню інформаційного агентства ANSA.

За інформацією журналістів, протестувальники закидали петардами будівлю адміністрації регіону Кампанія. Поліцейські застосували проти них сльозогінний газ. Даних про постраждалих і затриманих осіб поки немає.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Протести в Неаполі, скріншот: YouTube
Протести в Неаполі, скріншот: YouTube

Причиною перших з початку пандемії в Італії протестів послужили наміри влади області ввести в кампанії карантин і режим самоізоляції. Користувачі мережі повідомляють про 120 тисяч протестувальників - до мирних мітингувальників приєдналися невідомі.

При цьому губернатор Вінченцо Де Лука заявив про "наступаючу трагедію" у зв'язку з рекордним поширенням коронавірусу в регіоні і просить уряд ввести загальнонаціональний карантин.

Також варто зазначити, що кампанія — один з регіонів Італії, в яких зафіксовано найбільшу кількість випадків COVID-19 (2280). За цим показником він поступається тільки Ломбардії (майже 5 тисяч). Останнім часом Італія постійно оновлює рекорди по приросту коронавірусу.

Варто також нагадати нашим читачам, що з улюбленої країни українських заробітчан прийшли вельми тривожні новини. Польський президент Анджей Дуда здав тест на коронавірусну інфекцію covid-19, він виявився позитивним. Про це стало відомо завдяки повідомленню Державного секретаря канцелярії президента Блавея Спіхальського в мережі Twitter.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, демонстранти підпалили дві місцеві церкви: палаючий купол відірвався від святині.

Як повідомляв Знай.uа, Netflix привезе Лукашенка до Києва.

Знай.uа писав, "Тримай сексизм у себе в штанях" - жінки виступили проти Пальчевського.