Кабінет Міністрів України розгляне можливість змін до законодавства стосовно переведення стрілок годинника тільки в тому випадку, якщо на законодавчому рівні в Європейському Союзі скасують дану процедуру.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Мінсоцрозвитку України.

Переведення годинників на "зимовий" час - фото womo.ua
Переведення годинників на "зимовий" час - фото womo.ua

"25 жовтня 2020 року о 4:00 за київським часом стрілки годинника переводяться на одну годину назад. Перехід на зимовий і літній час відбувається згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 509 від 13 травня 1996 року "Про порядок обчислення часу на території України". Аналогічний порядок обчислення часу діє на території ЄС на підставі Директиви 2000/84/ЄС Європейського парламенту і Ради від 19 січня 2001 року Про перехід на літній час. У той же час Європейською комісією запропоновано розглянути питання про можливе скасування переведення годинників двічі на рік", — йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Перехід на зимовий час 2020 року, скрін - YouTube
Перехід на зимовий час 2020 року, скрін - YouTube

Зазначається, що кожна країна Євросоюзу повинна до квітня 2021 року визначитися, на якому часі вона залишиться: в літньому або зимовому.

"Мінекономіки здійснює моніторинг ініціатив Європейської Комісії про зміну порядку обчислення часу в ЄС. У разі прийняття на законодавчому рівні в ЄС рішення про скасування переведення годинників та з метою гармонізації нашого законодавства в ЄС, буде запропоновано Кабінету Міністрів України розглянути можливість відповідних змін у законодавстві України", — зазначено в повідомленні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, українцям нагадали про важливе напередодні виборів - "Вже цієї ночі!".

Як повідомляв Знай.uа, щоб не проспати потяг: в Укрзалізниці оголосили про зміну графіка руху.

Знай.uа писав, перехід на зимовий час: коли переводити стрілки і як підготує організм.