В Україні можуть відмовитися від подальшого переведення годинників і закріпити "зимовий час"

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який пропонує встановити й закріпити на території України єдиний київський час і відмовитися від подальшого переведення стрілок годинників на "літній час".

Про це повідомив у своєму Facebook перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук, який і зареєстрував законопроєкт "Про обчислення часу в Україні".

Стефанчук зазначає, що таке нововведення має багато переваг. Він нагадав, що згідно із дослідженнями вчених, щорічний перехід на "літній час" і повернення назад на поясний негативно впливає на здоров’я людей: погіршується самопочуття, знижується працездатність, спостерігається значне загострення хронічних хвороб.

Стефанчук також зазначив, що 84% жителів країн ЄС проголосували за скасування переходу на «літній час». Це підтримав Європарламент. Відтак, відмова від переведення годинників сприятиме євроінтеграції України, каже політик.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

А ще парламентар переконаний, що нововведення буде спрямоване на протидію агресії з боку Росії. Він пояснює, що нині на окупованих територіях встановлений час держави-агресора.

📘Сьогодні зареєстрував законопроєкт про «Про обчислення часу в Україні» (реєстр. номер 4201), яким передбачається...

Geplaatst door Ruslan Stefanchuk - public page op Vrijdag 9 oktober 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українці переводять стрілки годинника на зимовий час в останню неділю жовтня. У 2020 році це відбудеться в ніч на неділю, 25 жовтня.

Як повідомляв портал Знай.ua, у жовтні українці відпочиватимуть довше, коли можна запланувати зайвий вихідний.

Також Знай.ua писав, з жовтня на водіїв чекає нова вимога, кому загрожують штрафи і покарання.