Фарш, виготовлений із кісток, крил і шкурок, тісто з барвниками та небезпечні добавки - все це споживають українці, коли купують магазинні пельмені та вареники одного з виробників.

Журналістам видання "Сегодня" без проблем вдалося влаштуватися на виробництво напівфабрикатів, розташованого за декілька кілометрів від Києва. Виробник погоджується брати на роботу людей з вулиці.

Те, що журналісти побачили на виробництві - приголомшує. Дві сотні працівників не носять ні масок, ні рукавичок. І це - в розпал пандемії.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Пельмені, вареники, млинці та голубці роблять у величезному павільйоні, де є десятки приміщень з холодильниками і м'ясорубками.

Саме тут кореспонденти побачили, з чого насправді готується фарш для начинки.

У величезну м'ясорубку хлопець веслом заштовхує курячу шкірку, крила і кістки. Це моментально перетворюється в однорідну масу - майже желе. Бригадир називає це натуральними інгредієнтами, втім зізнається: є і добавки.

Домішки є не лише в м'ясній начинці. Уже в наступному цеху помітили величезні таці з різнокольоровими хінкалі. Однак, зелений колір дають не ароматні трави і шпинат, а жовтий - не домашні яйця. На цьому підприємстві грузинські делікатеси - фарбують!

"Чому вони зелені?" - запитують журналісти. "Додається в тісто барвник, і вони виходять зеленими", - відповідають в цеху.

Робітники без масок і рукавичок. На 200 осіб - жодного санітайзера. Витирають піт з чола - і знову за роботу.

Журналісти направили офіційний запит в Держслужбу з питань праці і в Держспоживслужбу. Та чи перевірять вони це підприємство, невідомо.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям в АТБ продають зіпсовані дитячі ласощі

Як повідомляв портал Знай.ua, українка обурена якістю одягу, замовленого через інтернет

Також Знай.ua писав, під Черніговом українцям продають молоко з шурупами