Королева Великобританії Єлизавета II не така свята, як здається на перший погляд. Вона живе в замках, палацах і маєтках, носить масивні прикраси з діамантами, тримає чистокровних англійських скакунів. Вона має колекцію елегантних капелюшків і безліч яскравих костюмів. Але навіть з особистим статком в 530 мільйонів доларів Єлизавета - далеко не найзаможніша особа в своєму королівстві. При цьому стилю життя монарха позаздрив би будь-який мільярдер.

Читайте Знай в Google News!

"Любить невигадливу страву фіш-енд-чіпс"

"Одне з улюблених страв королеви Великобританії Єлизавети II-креветки в горщиках на підсмаженому хлібі. Однак найбільше монарх любить солодощі. Все, що в меню пов'язано з шоколадом, Її Величність завжди схвалить", — писав у своїй книзі "обідаючи по-королівськи: рецепти і спогади з королівської кухні" колишній головний кухар при дворі британського монарха Даррен Макгрейді.

Довгий час улюблене меню Єлизавети залишалося великим секретом для її підданих, але Макгрейді відкрив завісу таємниці.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Королева Єлизавета ІІ та Принц Філіп, фото Getty Images
Королева Єлизавета ІІ та Принц Філіп, фото Getty Images

Так весь світ дізнався, що за стіл глава держави сідає чотири рази на день — на сніданок, обід, чаювання і вечерю, який зазвичай сервірують ближче до вечора.

Сніданки королеви мало відрізняється від сніданків її підданих: вона їсть варене яйце, тост з варенням, кукурудзяні пластівці з молоком і сухофруктами, п'є чай з молоком. На ланч Її Величність воліє рибу, приготовлену на грилі, з гарніром з кабачків і шпинату або курку з салатом.

Єлизавета терпіти не може цибулю і часник, в той час як її чоловік принц Філіп обожнює каррі з величезною кількістю часнику і спецій.

"Обожнює карикатури зі своїм обличчям"
Загалом про життя королеви відомо не так багато. Це не дивно, адже монарх ніколи не дає інтерв'ю. Можна перерахувати по пальцях моменти, коли журналістам дозволяли перебувати поруч з главою держави, щоб почути, що вона говорить.

Щоранку, за винятком Різдва, королева починає з перегляду і підпису паперів - це зведення спецслужб і розвідки, брифінги засідань уряду і документи парламенту. Її особистий секретар до дев'ятої ранку готує червоний портфель з документами.

Снідати королева любить сама. У цей час вона переглядає свіжу пресу — статті, на які варто звернути особливу увагу.

Королева Єлизавета ІІ, фото Яндекс Дзен
Королева Єлизавета ІІ, фото Яндекс Дзен

"Вона їздить на суперкарах без прав і ніколи не пристібається"
Королева Єлизавета-єдина людина у Великобританії, якій дозволено водити, не маючи прав. Крім цього вона єдина, хто може їздити на машині по так званій довгій стежці — чотирикілометровій дорозі, прокладеній від Віндзорського замку до пагорба, на якому встановлена кінна статуя короля Георга III.

Водити машину Єлизавета навчилася ще під час Другої світової війни, коли служила в жіночому допоміжному територіальному корпусі.
Серед автомобілів суперкари Rolls-Royce моделі Phantom IV 1955 року і Daimler Super V-8 2001 року, зроблений на замовлення. В останні роки монарх водить Range Rover або Jaguar, при цьому вона ніколи не пристібається. Вона керує цим автомобілем на дорогах королівських угіддях в Шотландії або коли повертається в замок після недільної служби в церкві Всіх Святих у Віндзорському парку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Як повідомляв Знай. ua, Гаррі і Меган повернуться до Різдва, королівський двір приготувався до знаменної події.

Також Знай. ua писав, що Королева Єлизавета II через місяці самітництва вийшла в люди, поза резиденцією без маски.