До кінця походить другий місяць осені, за прогнозами синоптиків, листопад в Україні буде холодним. Прохолода впливає на людський організм по-різному, в осінній період наш імунітет може страждати від нестачі вітамінів. Медики радять додати в свій раціон такий фрукт, як хурма. Вона захистить від застуди, налагодить роботу кишечника і зміцнить серце, це вірний захисник здоров'я і молодості.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки новій публікації в пабліку Instagram "soveti_hozaikam".

Публікація пабліку "soveti_hozaikam", скріншот: Instagram
Публікація пабліку "soveti_hozaikam", скріншот: Instagram

Спеціально для наших читачів - 8 причин їсти хурму:

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

1. Хурма багата калієм, кальцієм, магнієм, фосфором, залізом та іншими корисними речовинами, необхідними для гарної і здорової роботи всіх систем організму.

2. Хурма містить в 2 рази більше харчових волокон і корисних мікроелементів, ніж яблука. Тому хурма - відмінний спосіб налагодити роботу кишечника. Завдяки пектину хурма є дієтичним продуктом, який рекомендують при розладі травлення.

3. У хурмі міститься багато антиоксидантів, які продовжують молодість шкіри, захищаючи від передчасного утворення зморшок.

Хурма, фото: noviydoctor
Хурма, фото: noviydoctor

4. У хурмі є вітаміни А, С і P, які відповідають за еластичність і пружність шкіри, зменшують крихкість судин, підвищують опірність організму і зміцнюють імунітет. Також кажуть, що саме вітамін А захищає від раку.

5. Завдяки великому вмісту глюкози і фруктози, хурма живить серцевий м'яз, підтримуючи здоров'я серцево-судинної системи. При цьому не підвищує рівень глюкози в крові. Хоча при діабеті зловживати хурмою не варто (допустима норма – не більше однієї в день, при відсутності протипоказань).

6. Хурма знижує ймовірність утворення каменів у нирках, завдяки високому вмісту магнію.

7. Хурма є відмінним тонізуючим засобом, швидко знімає втому, заспокоює нервову систему і підвищує працездатність.

8. Хурма допоможе при застуді і кашлі. Рецепт: сік одного стиглого плоду змішати з 4 ст.ложками теплої води і полоскати горло.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, з чим їсти яблука, щоб швидко схуднути: результат помітно з перших днів.

Як повідомляв Знай.uа, секрет довголіття Єлизавети II: як виглядати по-королівськи, система правил і порад дієтолога.

Знай.uа писав, негайно викиньте це з холодильника: топ продуктів, що викликають головний біль і мігрень.