Погода в Україні в листопаді обіцяє бути аномальною. І це не новинка. Минулого року зима в Україні побила всі рекорди - снігу фактично не було Синоптики прогнозують тепло і невелику кількість опадів. Так, в Українському гідрометцентрі дали прогноз на останній місяць осені. За прогнозами, погода в листопаді буде дивувати перевищенням середніх показників.

Читайте Знай в Google News!

Синоптики кажуть, що опадів буде менше норми, а температура на рівні 1-8 градусів тепла. І це на 1-1, 5 градусів перевищить багаторічні значення. У горах в листопаді буде від 0 до +3 градусів, що близько до багаторічних значень для західних областей.

Погода, фото pxhere
Погода, фото pxhere

Разом з тим, місячна кількість опадів очікується в східних і Сумській областях дещо менше норми - 28-32 мм, на решті території в межах середніх багаторічних значень - 37-65 мм, в горах до 110 мм.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Синоптики зауважують, що зазвичай середня температура повітря в листопаді становить від 0 до +7 градусів тепла. А от середня місячна кількість опадів становить 30-61 мм, у Карпатах та на Закарпатті до 62-142 мм.

Абсолютний же максимум температури, який був коли-небудь зафіксований, становить 16-24 тепла, в Чернівецькій, центральних, південних областях і в Криму місцями 25-29.

Абсолютний мінімум - 15-24 морозу, у північних, східних, Дніпропетровській та Запорізькій областях місцями 25-31, на півдні Криму та Одеській області 8-13 морозу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Венера оживає: знайдено нову ознаку життя, куди зможуть переселятись земляни.

Як повідомляв портал Знай.uа, прогноз погоди на завтра виставить українців на вулиці: тепло, сонце і опале листя.

Також портал Знай.uа писав, що кліматологи б'ють на сполох: погода до кінця 2020 в Україні обернеться катастрофою.