Вчора, 25 жовтня, в Україні відбулися чергові місцеві вибори. Передвиборча кампанія тривала надзвичайно довго, українці мали змогу побачити безліч дивних кандидатів, неартикульовані програми і бруд. ЦВК, підрахувавши бюлетені, повідомило, що явка виборців склала 37%, що доволі низько. Основною причиною неявки на голосування самі виборці назвали проблеми зі здоров'ям.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: дослідження, опубліковане на сайті соціологічної групи "Рейтинг".

За даними опитування “Рейтинг”, українці, які не прийшли на вибори, мали різні причини, не лише небажання обирати органи місцевої влади. Так, 20% людей не змогли прийти на вибори за станом здоров'я, тоді як 19% через проблеми з пропискою. По 15% отримали ті, хто був зайнятий у цей день, і ті, хто не знав за кого голосувати. Були українці, які вважали, що це недоречно голосувати під час пандемії коронавірусу - таких близько 10%. Не цікавими вибори були для 12%.

Зображення Рейтинг
Зображення Рейтинг

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Згідно з даними ЦВК, вибори пройшли без значних порушень: “"За тою інформацією, яка є в ЦВК, порушення на дільницях і навколо них були, але вони не носили масового і системного характеру і не вплинули істотно на перебіг голосування, і сподіваємося, в подальшому не вплинуть на результати виборів".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що під Львовом передрукували понад 40 тисяч бюлетенів через друкарську помилку.

Як повідомляв портал Знай.uа, Дмитро Разумков одним з перших "селебріті" прийшов проголосувати на місцевих виборах на свою дільницю.