Клеопатра VII Філопатор є останньою правителькою Єгипту і знайомої кожному, якщо не по уроках історії, то по численних художніх фільмів. У цьому матеріалі буде розказано життя однієї з найзнаменитіших жінок в історії людства. Про це повідомляє видання "Travel Ask".

Читайте Знай в Google News!

Вона народилася в 69 році до нашої ери і була дочкою царя Птолемея XII Авлета, про матір будь-якої інформації немає. Клеопатра не мала нічого спільного зі знаменитими єгипетськими фараонами, так як представники династії Птолемеїв — македонські правителі.

Вона отримала прекрасну освіту, будучи в Олександрії, яка стала столицею після підкорення Стародавнього Єгипту. У Клеопатри у володінні було вісім мов, включаючи рідну Грецьку. Батько майбутньої цариці був повалений з престолу в результаті перевороту, коли їй було всього 11 років.

Клеопатра, скріншот: Youtube
Клеопатра, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою
Показати ще

Будучи 18-річною дівчиною, вона офіційно зійшла на престол після смерті батька в 51 році до нашої ери. У той час існувала традиція, що забороняє жінці правити країною самостійно, тому співправителем був названий її 10-річний брат — Птолемей XIII. Клеопатрі довелося бігти до Сирії після захоплення влади з боку радників її молодшого брата.

Влітку 48 року до нашої ери в Олександрію прибув Юлій Цезар, який згодом вміло розбирається в династичних інтригах і сприяє поверненню Клеопатри на престол. Цезар надав їй матеріальну і військову допомогу в моменти військових зіткнень. Він не тільки був полонений її красою і розумом, але, на думку істориків, був зацікавлений в стабільному і дружньому Єгипті.

Дотримання всіх формальностей змусило Клеопатру в 47 році до нашої ери вважатися шлюбом з молодшим братом — Птолемеєм XIV. У цьому ж році був народжений син, названий згодом Птолемеєм Цезар. Однак його батько ніколи не наважувався прийняти сина. У підсумку Цезар помер в 44-му році до нашої ери. Після повернення Клеопатрою в Єгипет, її молодший брат був отруєний, так як цариця більше не потребувала формального співправителя, роль якого надалі виконував її син, який отримав прізвисько Цезаріон.

У Римській імперії розгорнулася кровопролитна війна за владу. Одним з її учасників виступив Марк Антоній. Клеопатрі вдалося зачарувати римського полководця і попросити його стратити свою сестру Арсиною, яка покинула країну під час перевороту на самому початку правління Клеопатри.

Клеопатра, скріншот: Youtube
Клеопатра, скріншот: Youtube

З цього моменту почалися любовні відносини між царицею і Антонієм, що протрималися 10 років. Однак Марк наклав на себе руки в 30 році до нашої ери. Клеопатра і Антоній позбулися більшості своїх військ після невдалої військової компанії проти Октавіана, тому були змушені здатися. Єгипет був перетворений в римську провінцію, а Клеопатра вважала за краще покінчити життя саамовбивством перед тим, як її повинні були провести в якості полонянки на тріумфальному параді в Римі.

Її історія в повній мірі відображає непросте життя правителів часів античності, яка полягає в зрадах власних дітей, палацових інтригах, любовних відносинах з розрахунку і холоднокровних вбивствах рідних братів і сестер.

Її старший син, сімнадцятирічний Цезаріон був страчений після завоювання Єгипту Октавіаном. А діти від Марка Антонія були передані на виховання вдові Антонія після тріумфального параду в Римі в ланцюгах. Клеопатра Селена II - її дочка-була видана заміж за мавританського царя, а сини загинули в ранньому віці.

Клеопатра, скріншот: Youtube
Клеопатра, скріншот: Youtube

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, втратив трон через подружню зраду з сестрою: заборонене кохання ледь не знищило країну.

Як повідомляв "Знай.ua", палац біблійних царів знайшли під Єрусалимом - розкішний маєток з шикарним виглядом.

Знай.ua писав, перший автограф у світі продали за 175 тисяч: чекав свого зоряного години 5000 років