25 вересня сталася трагедія під Харковом – розбився військово-транспортний літак Ан-26. В авіакатастрофі загинуло 26 молодих курсантів і членів екіпажу. За однією з версій, авіаційна техніка, якій вже більше 50 років, дала збій у критичний момент.

Командувач Повітряних сил Збройних Сил України, генерал-полковник Сергій Дроздов розповів про застарілий авіаційний парк держави. Про це пише РБК-Україна.

"Парк авіаційної техніки Збройних сил на сьогоднішній день потребує оновлення. Йдеться як про моральне, так і фізичне старіння техніки, тому що зараз ми захищаємо повітряні кордони нашої держави на зразках техніки, які були випущені від 1968 до 1991 року", - заявив Дроздов.

командувач Повітряних сил Сергій Дроздов, фото facebook.com/kpszsu
командувач Повітряних сил Сергій Дроздов, фото facebook.com/kpszsu

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За його словами, найстаріші літаки – військово-транспортні, їм від 52 років. Ударна, винищувальна і розвідувальна Авіація – Су-25, Су-24М, МіГ-29, Су-27, Су-24МР від 1981 по 1991 рік випуску.

"За час незалежності України ми не отримали жодного військового літака. Ми регулярно проводимо чимало льотних змін. Якщо дозволяють погодні умови, в бригадах тактичної авіації буває по 3-4 льотні зміни на тиждень", - сказав генерал-полковник.

Дроздов уточнив, що стан авіаційної техніки підтримується виключно завдяки ремонту і модернізації.

Повітряні сили ЗСУ, фото facebook.com/kpszsu
Повітряні сили ЗСУ, фото facebook.com/kpszsu

"Водночас зазначу: ремонт і модернізацію радянської техніки не можна проводити вічно. Відбувається фізичне руйнування двигунів, вузлів, агрегатів, планера літака. Рано чи пізно, ймовірно років через 10, зіткнемося з проблемою, що літаки не зможуть виконувати поставлені завдання", - пояснив командувач Повітряних сил ЗСУ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, договори про постачання авіаційних двигунів для Туреччини від України підписуватимуть "лижні інструктори".

Як повідомляв портал Знай.uа, армія США використовує 3D-друк для підтримки авіації.

Також портал Знай.uа писав, що загиблого під Харковом курсанта посмертно нагородили медаллю.