Про це повідомив її голова Дмитро Разумков на погоджувальній раді.

За словами політика, пандемія коронавірусу, яка зачепила близько 60 народних обранців (деякі з яких вже перехворіли COVID-19, а інші знаходяться на самоізоляції), завадила засідання профільного комітету, на якому повинні були розглянути та підготувати проєкт бюджету. Згідно з чинним законодавством, в такому вигляді приймати його не можна.

Разумков додав, що після місцевих виборів український парламент відновить свою роботу 3 листопада. Очікується, що незабаром після цього він займеться питаннями бюджету, проєкт якого ще належить оперативно допрацювати на засіданні відповідного комітету. Однак навіть приблизна дата поки не була названа. Відомо тільки, що напередодні початку роботи ВР, 2 листопада, має відбутися засідання Погоджувальної ради.

Нагадуємо, що коронавірус вже втручався в роботу Верховної Ради: через пандемію були скасовані її засідання, заплановані на початок жовтня.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

В чинному проєкті бюджету заплановані доходи в розмірі 1,07 трильйона гривень, а витрати - 1,35 трильйона. Таким чином, дефіцит бюджету становить сім з половиною відсотків валового внутрішнього продукту (270 мільярдів гривень), але вже у 2022 році планується знизити цей показник до шести відсотків.

Раніше Разумков розповів про те, якою мірою пандемія вплинула на роботу Верховної Ради.

Також повідомлялося про черговий випадок зараження коронавірусів в рядах українського парламенту.