2020 рік оголосили "роком професійного сержанта ЗСУ" і до кінця року планують завершити сержантську реформу. Сержанти і старшини Сил спецоперацій пояснили, чому сержант у війську-це круто і важливо для видання Новинарня. При цьому серед сержантів були як чоловіки, так і жінки.

Читайте Знай в Google News!

Старший сержант Наталія в 2012 році пройшла курси базового рівня, а звання отримала в 2019 році. Вона є начальником групи сержантського складу в 8 полку спеціального призначення.

Наталя контролює, щоб навчання сержантів відбувалося правильно, а не хаотично. Стежить, щоб знання подавалися систематизовано.

" я виставляю пріоритети. Якщо це розвідник або оператор-зв'язківець, значить, йому потрібно пояснити і мотивувати, які саме курси йому потрібні. Я повинен побудувати його кар'єру і спрогнозувати його кар'єрне зростання, – каже Наталя і додає: – всі ці речі-командна робота: моя, головного старшини, сержантів підрозділів. Я ж не можу відстежити всіх людей, дати їм якісну характеристику і на фізичному рівні, і на інтелектуальному. Всі дивляться, аналізують, висувають кандидатів. Перевіряємо, що є, а що потрібно, в якому напрямку людину направити", - каже Наталя.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Погон старшого сержанта на кітелі жінки-військової. Фото: Новинарня
Погон старшого сержанта на кітелі жінки-військової. Фото: Новинарня

Наталя вивчає справи всіх військових, які приходять в частину. Потім до військовослужбовця придивляється сержант у підрозділі, оцінює його особистісні характеристики, лідерські якості тощо.

"Кого ми бачимо перед собою: снайпера з флегматичним характером або майбутнього розвідника, тому що він – рухливий сангвінік, наприклад? Ми аналізуємо всіх-і рядовий склад, сержантський. Будуємо їм кар'єру. Враховуємо всі фактори і пропонуємо оптимальний кар'єрний ріст для цього військового", - пояснює старший сержант.

Отже, після реформи, зазначають специ-сержанти, не повинно бути дивним, коли військовослужбовець у званні офіцера запитує поради у сержанта.

"Якщо це нормальний тлумачний офіцер - не посоромиться запитати ради ні у сержанта, ні у старшини. До мене часто приходили лейтенанти і питали пораду. Старшину тепер командир військової частини сприймає як радника, і це безпосередньо прописано в обов'язках. Савдепівська система ламається. Головне - не зупинитися", - каже головний старшина 73 мцспп.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, армія США створила унікальні бронежилети для жінок.

Як повідомляв Знай. ua, любителька гострого слова Ніцой пішла "воювати" за Україну, але без автомата.

Також Знай. ua писав, що Верещук пішла на поводу у сексистів і послала феміністок.