В українських медиків є вельми тривожна інформація про ПЛР-тести на covid-19. За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, кожен третій тест може показати хибний результат.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки відео з брифінгу Міністерства охорони здоров'я України в мережі YouTube.

Максим Степанов, скріншот YouTube
Максим Степанов, скріншот YouTube

Максим Степанов навів світову статистику: через фізіологічні особливості кожної людини 30% ПЛР-тестів показують негативний результат на коронавірус, коли він насправді є. Має значення, і в якій частині організму знаходиться вірус в момент аналізу. Тому пацієнтів в Україні госпіталізують навіть при негативному результаті тесту, але при наявності ускладнень.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Лабораторія, скріншот: YouTube
Лабораторія, скріншот: YouTube

Також міністр заявив, що МОЗ не влаштовує кількість тестувань на covid-19, яка зараз є в Україні. У зв'язку з цим планується почати використовувати тестування на антиген методом ІФА і за допомогою нових експрес-систем.

"Нам необхідно додавати інші методи діагностики covid-19, щоб встановлювати діагноз для лікування", - зазначив Степанов.

За словами міністра, в даний час завершуються випробування українських тест-систем на виявлення антигенів методом ІФА.

Варто нагадати нашим читачам, що коронавіруси SARS-CoV-1, SARS-CoV-2 і MERS-CoV можуть мати одні й ті ж слабкі місця, що дозволяє створити вакцину, яка зможе їх перемогти. В Україні це теж можливо. Потенційна Українська вакцина успішно пройшла нове випробування. Глава МОЗ порадив скептикам її створення позбутися комплексу національної меншовартості.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, у МОЗ перевірили українську вакцину від Covid-19, Степанов поділився результатами.

Як повідомляв Знай.uа, у Львові кашляючих виборців відокремили від інших.

Знай.uа писав, міністра спіймали без маски попри карантин: чиновнику загрожує відставка.