У листопаді-грудні ціна на газ продовжить підвищуватися, проте великі запаси в газосховищах не дадуть їй рости стрімко. Про подальше зростання ціни на газ попередили в компанії Нафтогаз.

Читайте Знай в Google News!

У компанії відзначили, що з початком опалювального сезону почав зростати попит на газ, що призвело до зростання цін на європейських хабах, які, за розпорядженням уряду, використовуються для розрахунку ціни газу для виробників тепла.

"прогнози вказують, що в листопаді-грудні слід очікувати подальшого подорожчання газу. Але значні запаси в підземних сховищах України та Європи утримають ціни від стрімкого зростання", - заявили в Нафтогаз.

Нафтогаз Тепло, фото з сайту компанії
Нафтогаз Тепло, фото з сайту компанії

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше в Україні почався опалювальний сезон, громадяни в цей час чекають допомоги від держави саме тому зараз вельми актуальним є питання про надання субсидій.

Відомо, що в даний момент на субсидії виділено 36 млрд.гривень, а в минулому році на ці потреби було виділено 40 млрд. іншими словами, 4 мільярди гривень просто немає.

" ми прораховували потребу на отримання субсидій коштів виходячи з тих цін і тарифів, які склалися на певний період. І тренд, який у нас був до липня місяця, показував, що ціни і тарифи у нас зменшувалися, особливо ціна на газ, якщо говорити про початок року і середину року, то у нас було зменшення більше ніж на 40%... А 36 млрд. гривень було закладено в проект держбюджету, виходячи із трендів, в період початку опалювального сезону, ціни на газ збільшуються. Якщо ми побачимо збільшення ціни і тарифів, відповідно цю суму буде необхідно поміняти. Як в більшу сторону, так і в меншу.",- заявив Віталій Музиченко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, опалювальний сезон змусить харків'ян вивертати кишені, скільки вдасться заощадити.

Як повідомляв Знай. ua, українців чекає неприємний сюрприз у платіжках.

Також Знай. ua писав, що пів-Києва тремтить під холодними батареями, а підлога-ходить вдома голяка - у Кличка все пояснили