Для молодих матусь з'явилися приємні новини. Так, в країні зріс середньоденний розмір допомоги по вагітністі та пологам від Фонду соціального страхування України - на 14.5%. Так, цифри зросли за підсумками трьох кварталів порівняно з тим же періодом минулого року.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню Фонду соціального страхування України.

Породілля, volynnews
Породілля, volynnews

Середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах склав - 280 грн, за кожен день перебування у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами, який в цілому триває 126 календарних днів. За оперативними даними протягом трьох кварталів Фонд виплатив допомоги по вагітності та пологах на загальну суму 3,9 млрд гривень.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також варто зазначити, що в січні–вересні ФССУ фінансував заяви-розрахунки на виплату зазначених допомог, які були подані роботодавцями з грудня 2019 року по вересень 2020 року. Виплата допомоги з тимчасової втрати працездатності та по вагітності та пологах здійснюється Фондом в оперативному режимі протягом одного робочого дня.

Оформлення виплат на дитину, скріншот: finance.ua
Оформлення виплат на дитину, скріншот: finance.ua

Варто також нагадати нашим читачам, що згідно з останніми даними ЮНІСЕФ, в 2018 році тільки 35% українських батьків надавали перевагу "пакету" перед грошовою виплатою. А тепер 8 з 10 сімей хочуть отримати бебі-бокси. До бебі-боксу входять предмети першої необхідності для догляду за дитиною, матеріали для раннього розвитку дитини і навчальні матеріали для батьків, наприклад, з вакцинації та грудного вигодовування. Окрім матеріальної підтримки, сім'я отримує важливу інформацію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, чи задовольняє насправді бебі-бокс потреби новонароджених: 70 речей замість 30.

Як повідомляв Знай.uа, як зробити безкоштовний тест на Covid-19 в приватній лабораторії: алгоритм дій.

Знай.uа писав, у Львові студентка вбила новонароджену доньку і сховала у шафі: боялася батьків.