Двох жінок звільнили від рабства у російському Красноярську. Потерпілих дивом врятувала клієнтка, яка звернулася в поліцію. У результаті роботодавців затримали, але майже одразу відпустили. Самі жінки зараз знаходяться в безпеці.

Читайте Знай в Google News!

6 років тому, коли жінки влаштовувалися на роботу продавчинями на ринку, вони й гадки не мали, як це проти них обернеться. У підсумку "роботодавці" забрали у них паспорти і протягом всього періоду ув'язнення били та шантажували.

Жінок врятували з рабства, фото: Телеграм / Лента дна
Жінок врятували з рабства, фото: Телеграм / Лента дна

26 жовтня в Красноярську правоохоронні органи за сприяння співробітників "Сьомого телеканалу Красноярськ" звільнили двох жінок, які близько шести років перебували в рабстві. Про це повідомляється у місцевих ЗМІ.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

За даними телеканалу, 50-річна і 54-річна жінки погодилися на тимчасову роботу тривалістю три місяці, але це обернулося для них рабством. Жінок примушували до нелегальної праці, відібравши у них документи. Їх привозили на торгові точки на вулицях сибірських міст і змушували продавати постільну білизну, натомість даючи їжу і дах. Їх били битою і залізною трубою, погрожували розправою.

На щастя, одна з покупчинь серйозно сприйняла розповіді потерпілої про рабство. Саме вона передала інформацію журналістам, а ті донесли дані до правоохоронців. Історія привернула увагу поліцейських і Федеральної організації проти торгівлі людьми.

Жінок звільнили, але їм довелося покинути Красноярськ. Повернутися додому вони не змогли, оскільки продовжують отримувати погрози, а їх колишніх "роботодавців" відпустили.

Жінок врятували з рабства, фото: Телеграм / Лента дна
Жінок врятували з рабства, фото: Телеграм / Лента дна

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вступна кампанія: на яких спеціальностях вимагають ЗНО з української мови та літератури

Як повідомляв портал "Знай.ua", Порошенко назвав опитування Зеленського непотребом: "Зіпсували настрій"

Також "Знай.ua" писав, що нове епідемічне зонування в Україні: які міста стали "червоними"