Лікар-гастроентеролог Інна Мазько пояснила те, чому ковбасу слід виключити з раціону якомога швидше, так як це може привести до проблем зі здоров'ям. Це відбувається через вміст у багатьох видах ковбаси м'яса низької якості та інших речовин, які надають згубний вплив.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Жінка відзначила велику кількість допоміжних продуктів, які крім негативного впливу на стан здоров'я, можуть викликати важкі захворювання. Вона заявила, що м'яса в ковбасі не так вже й багато, до 40%. При цьому, воно низької якості і складається з субпродуктів, перемелених хрящів і так далі. Також виділяється желатин, крохмаль, соя, підсилювачі смаку, харчові добавки та барвники.
Також лікар-гастроентеролог заявила: "Нітрити, використовувані для рожевого забарвлення ковбасних виробів при регулярному вживанні викликають рак, це науково доведено. Фосфати в ковбасі потрібні для утримання вологи. Але вони небезпечні тим, що порушують засвоєння кальцію. Це може призвести до остеопорозу або рахіту".
Мазько порекомендувала усвідомлено відмовитися від вживання ковбаси людям із захворюваннями кишечника і шлунка. А здоровим людям, люблячим ковбасу, слід уважніше читати склад і не вживати її постійно. І наостанок порекомендувала готувати її самостійно, використовуючи лише натуральні інгредієнти.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши, скільки цукру ми їмо кожен день в звичних продуктах - ці цифри вас жахнуть.
Як повідомляв "Знай.ua", просто перестаньте це їсти: лікарі розкрили, від яких продуктів атакують гіпертонія і головний біль.
Знай.ua писав, "Люди варили холодець, а там пальчики знаходили": бабуся з Почайною розповіла про пережиті жахи Голодомору.