На Полтавщині 16-річний школяр Ярослав Пісоцький з села вчить місцевих сортувати сміття - працює ефективніше, ніж депутати його села. Він самостійно виготовляє сміттєві баки для відходів різних видів. Фінансово підтримують хлопця батьки та односельчани. Про це йдеться у сюжеті пабліку "ШоТам?" в соціальній мережі facebook.

Читайте Знай в Google News!

Школяр каже сільраді: приберіть сміття! А сільрада йому каже: ти ще малий, шоб нам вказувати. Тоді Ярослав Пісоцький бере і наводить лад у двох селах самотужки.

Ярослав мешкає у селі Жуки, навчається в школі. Депутати роками не помічали купи сміття у селі, а від прохань хлопця постійно відмахувалися. Тоді юнак закотив рукава і взявся за діло самотужки.

"Я навіть не кажу вже про естетичний вигляд наших сіл, більше кажу про небезпеку, яку становлять сміттєзвалиша і небезпечні відходи, як пластик, батарейки і тому подібне", − каже ініціатор сортування сміття Ярослав Пісоцький.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Ярослав власноруч почав виготовляти баки для роздільного сортування сміття.

"Особисто його відреставрував. Зняв шар іржі з нього, покрив його ґрунтовкою і зверху – фарбою. Ще буде на нього виготовлена кришка, і це буде ідеальний бак для сортування скла", − каже Ярослав Пісоцький.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, попливли разом зі сміттям - у Києві двори позбулися контейнерів через зливу

Як повідомляв портал "Знай.ua", кияни зможуть викидати сміття "по-європейськи": "Величезний крок"

Також "Знай.ua" писав, що пенсії до кінця року зростуть декілька разів: підвищення чекає не всіх, перелік категорій