Пенсіонерам у грудні 2020 обіцяють перерахувати мінімальну і максимальну пенсії, підвищаться і доплати за надстаж. Але в окремих випадках отримання доплати можливе лише при наявності додаткових документів.

Читайте Знай в Google News!

Про це пише газета "Пенсійний кур'єр", в ПФУ пояснили, чи можуть родичі і довірені особи принести документи за пенсіонера. Багато пенсіонерів не можуть зробити це в електронному вигляді, а в умовах карантину їм краще залишитись вдома, щоб не заразитись коронавірусом.

Пенсіонерки шокували заявами про Путіна, фото: facebook.com/alina.dubovska
Пенсіонерки шокували заявами про Путіна, фото: facebook.com/alina.dubovska

Заяву про призначення пенсії непрацюючим особам пенсіонер подає особисто або через довірену особу. У цієї довіреної особи повинна бути нотаріально завірена довіреність. Про це сказано в пункті 1"Порядку надання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій".

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Тобто при наявності довіреності, оформленої за всіма правилами, родичі пенсіонера можуть звернутися в Пенсійний фонд із заявою про призначення пенсії за віком. Також вони можуть принести всі потрібні документи.

Відзначимо, що з 1 грудня 2020 мінімальна пенсія буде підвищена до 1769 грн (+57 грн), максимальна складе 17 690 грн (+570 грн).

На таку надбавку можуть розраховувати ті пенсіонери, чиї виплати залежать від розміру мінімальної пенсії. У Мінсоцполітики кажуть, що грудневе підвищення торкнеться 30% (понад 3 млн) пенсіонерів. Сюди входять інваліди війни, інваліди ЧАЕС, учасники бойових дій, шахтарі та інші.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, пенсіонери з Донбасу можуть отримати карту "Ощадбанку" без особистої присутності: які документи потрібні.

Як повідомляв Знай.uа, Україна в смартфоні: як отримати доступне житло в додатку "Дія".

Знай.uа писав, розлучитися на раз-два: українцям пояснили, як просто і легко розірвати шлюб.