Уряд України буде по-новому дбати про літніх людей. У середу, 28 жовтня, Кабмін розглядає законопроект Про внесення змін до деяких законів України Про соціальний захист людей похилого віку. І якщо законопроект приймуть, то літнім людям слід готуватися до того, що законодавство значно зміниться.
По-перше, політики вирішили внести уточнення в сам термін" літні особи", який зараз фігурує в законах. Очікується, що в нашій країні буде відразу кілька категорій "літніх людей і людей похилого віку", а саме:

І кожна з цих категорій матиме свої пільги. Наприклад, для осіб передпренсійного віку змін очікується найменше. Прописано їх право на пошук роботи через службу зайнятості, а також перекваліфікацію.Крім того, у разі втрати роботи такі українці можуть зареєструватися на біржі і отримувати допомогу. Але зазначено, що вона буде виплачуватися "замість пенсії". Тоді як чинне формулювання - до моменту настання пенсійного віку та отримання пенсії за віком.

Для осіб похилого, старечого віку та довгожителів передбачені такі пільги як соціальні послуги, безкоштовні Рецептурні препарати за призначенням лікаря. Ветеранів праці звільнять від комуналки та абонплати за стаціонарний телефон. Пенсіонерам у тому числі виділять допомогу на памперси - Мінсоцполітики запросило 365 млн гривень, на пелюшки-182,5 млн.

пільгові ціни на квитки в кінотеатри, театри, виставкові зали і музеї. Всі витрати, знову-таки, - на місцевих бюджетах. За їх рішенням можуть бути визначені окремі дні для безкоштовного відвідування музеїв.

Нагадаємо, пенсіонерка потужно відчитала слуг Зеленського через падаючий стовп: "Це наша Україна"

Як повідомляв " Знай.ua", НП на залізниці: 14 вагонів зійшли з рейок у Кривому Розі, кадри з місця

Знай.ua писав, зарплати в конвертах, пільговий проїзд і новий прожитковий мінімум - в Мінсоцполітики попередили, до чого готуватися українцям.