Педіатра Любов Яровикову звинувачують у смерті восьмирічного хлопчика в Іваново, який загинув незабаром після огляду лікарем. Прокуратура запросила для лікаря два роки колонії. Сталося це ще 23 квітня 2018 року. Цей день був другим робочим після лікарняного для педіатра з 29-річним стажем. Про це повідомляє видання "Медуза".

Читайте Знай в Google News!

Вранці того дня вона зателефонувала в реєстратуру поліклініки і записала адреси пацієнтів, які викликали лікаря додому. І зайшла оглянути восьмирічного Дмитра Пухова, який через кілька годин помер.

"Коли хлопчик ходив в садок, то часто хворів. Потім рідше став. Не те щоб такий слабенький був — там мама така обережна, тривожилася з будь-якого приводу і при найменшому нежиті у дитини оформляла лікарняний. Серйозних хронічних захворювань у хлопчика не було", — заявила Яровікова.

Педіатра судять через смерть дитини, скріншот: Youtube
Педіатра судять через смерть дитини, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Мама дитини, Олена Пухова відразу заявляла лікарю, що їй не подобається її дитина: білий язик, бліді губи і жодного разу з ранку ще не ходив в туалет. До цього у нього була висока температура і болів живіт, на наступний день його лихоманило і рвало. Після огляду Любов Яровикова заявила про те, що у дитини ротавірусна інфекція, проте в карту записала інший діагноз — ГРЗ.

Однак через якийсь час після відходу лікаря хлопчик став кликати маму на допомогу і розповів, що у нього сильно захворів живіт.

"У мене почалася паніка, я стала дзвонити в швидку — там зайнято, я стала дзвонити з іншого телефону чоловікові. Чоловік сказав, що все зрозумів, і кинув трубку, щоб додзвонюватися в швидку", — розповiла його мама

Однак коли жінка відвернулася, щоб заспокоїти молодшого сина, який почав плакати від страху, Діма зумів лише встати і впасти на підлогу, після чого зробити кілька зітхань і все. Розтин згодом встановив, що причиною смерті став фульмінантний міокардит — ураження серцевого м'яза, яке може початися раптово і виникнути протягом пари тижнів після початку вірусної інфекції.

Наступного року, у серпні 2019-го педіатра викликали до Слідчого комітету та оголосили про звинувачення у ненаданні допомоги хворому. Комісійна судово-медична експертиза Бюро СМЕ Івановської області констатувала хронічний тонзиліт у дитини, після чого через ГРВІ у хлопчика розвинувся аутоімунний міокардит.

Більшість експертів відзначають, що навіть при госпіталізації дитини, зробити однозначний прогноз про результат міокардиту "не представлялося можливим".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, на Львівщині зупинилося серце українського захисника, осиротіла Крихітка-дочка: "Боровся до останнього"

Як повідомляв "Знай.ua", під Тернополем однорічний малюк влаштував собі душ з окропу - лікарі борються за його життя.

Знай.ua писав, головні новини за 30 жовтня: українці програли на виборах, на Майдані придушили людей, а сімейні лікарі збагатилися.