На кінець третього кварталу 2020 року порівняно з кінцем другого кварталу офіційний курс гривні до американського долара ослаб на 6%. Всього з початку року українська валюта девальвувала майже на 20%.

Читайте Знай в Google News!

Про це свідчить інфляційний звіт Національного банку України за жовтень 2020 року.

Обмін валют, фото youtube
Обмін валют, фото youtube

У звіті наголошується, що головним фактором, який викликав девальвацію гривні в третьому кварталі 2020 року, було погіршення кон'юнктури на валютному ринку, обумовлене зростанням попиту на іноземну валюту на фоні погіршення очікувань.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Обмін валют, фото: youtube
Обмін валют, фото: youtube

Так, найбільшими чистими покупцями іноземної валюти в III кварталі були імпортери побутових товарів і автотрейдери, нерезиденти на ринку ОВДП і прямі іноземні інвестори з метою репатріації дивідендів. Сам Нацбанк в III кварталі як купував, так і продавав валюту. З початку року регулятор купив на 1 млрд доларів більше, ніж продав в ході інтервенцій.

Також варто нагадати нашим читачам, що днями НБУ повідомив про основні цілі на валютному ринку. Заступник глави відомства Юрій Гелетій зазначив, що регулятор має намір зберегти плаваюче курсоутворення на валютному ринку. Відомство може стати регулятором діяльності колекторських компаній. Відповідний законопроєкт представили на розгляд у Верховній Раді народні депутати.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, як колектори вибивають борги у знедолених українців: дзвінки опівночі, погрози родичам і написи в під'їздах.

Як повідомляв Знай.uа, українських заробітчан обкладуть новим податком: за що доведеться платити і кому.

Знай.uа писав, Верховна Рада добереться до бюджету 2021: Разумков назвав дату і умови.