Пенсійна реформа продовжує викликати питання в багатьох українців. Нарікання викликав і той факт, що громадяни України, які ніколи і ніде не працювали, а також ті українці, які виробили нормативний трудовий стаж до 15 років, який дає право вийти на пенсію в 60 років, отримують однакові пенсійні виплати.

Читайте Знай в Google News!

Про причини такої ситуації розповіла в ефірі "UA: Українське радіо" міністр соціальної політики України Марина Лазебна, про що повідомляє ресурс finance.ua.

Марина Лазебна, скріншот Facebook
Марина Лазебна, скріншот Facebook

"Це раніше так звана" соціальна пенсія "була мінімальною пенсією за віком. Її розмір прирівняний до розміру прожиткового мінімуму. Ось зараз це 1712 гривень", - пояснила чиновниця, додавши, що вихід на таку пенсію відрізняється за віком.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Наприклад, зараз пенсійний вік для чоловіків з повним стажем - 60 років. А якщо у нього не вистачає стажу, то він може отримати таку «соціальну пенсію» тільки в 63 роки", — стверджує Лазебна.

Чиновниця звернула увагу, що причини, за якими людина має недостатній стаж, можуть бути різними. Тому в разі, якщо особа взагалі не має будь-якого стажу і ніколи офіційно не працювала — то на пенсію не зможе взагалі розраховувати. Однак такій людині будуть призначені соцвиплати, на які можна розраховувати тільки з 65 років. Це своєрідна державна допомога людям, які не мають права на пенсію — і вона також відповідає прожитковому мінімуму й складає 1712 гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, одержувачів субсидій ретельно перевірять, в Мінсоцполітики розповіли, кого торкнеться

Як повідомляв Знай. ua, пенсії в Україні 2020-2021, зміни і чого очікувати в новому році.