У першому тижні листопада курс долара продовжить помірне зростання по відношенню до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 28,6 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 28,5/28,7 грн. Про це в коментарі РБК-Україна сказав Вадим Іосуб, старший аналітик Альпарі.

Читайте Знай в Google News!

У НБУ відзначають одним з головних факторів ослаблення гривні активізацію попиту імпортерів на валюту. При цьому тиску немає на готівковому ринку, адже населення більше продає валюти, ніж купує.

Для того, щоб зменшити курсові ризики бізнесу в Нацбанку радять активніше використовувати такий інструмент хеджування, як валютний форвард.

За минулий тиждень курс долара до гривні помірно виріс на всіх сегментах валютного ринку на 0,4-0,6%.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Обмін валют, фото Знай.ua
Обмін валют, фото Знай.ua

Так, з п'ятниці по п'ятницю офіційний курс долара США, що встановлюється НБУ, виріс з 28,27 до 28,44 грн (+0,6%). Попит / Пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії "Укрділінг", за цей же час зросли з 28,31/28,33 до 28,45/28,46 (+0,5%).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, курс валют на 1 листопада, гривня опустилася до найнижчого рівня з початку 2018 року.

Як повідомляв Знай. ua, карантин, пенсії, тарифи, які зміни чекають нас у листопаді.

Також Знай. ua писав, що Нацбанк знайшов крайніх у різкому падінні гривні, коли Долар "відпустить" нашу валюту.