Міністерство соціальної політики України поділилася своїми планами щодо виплат у зв'язку з коронавірусом на прикладі однієї родини з Київщини.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляється на офіційній сторінці Мінсоцполітики у соціальній мережі "Фейсбук".

В одній родині на Київщині мати - медична сестра - і батько - лікар-анестезіолог - загинули від коронавірусу. Їхня смерть зробила сиротою їхнього неповнолітнього сина, який також перехворів на коронавірус. Оскільки цей випадок підпадає під гарантоване надання соціальної допомоги від держави у відповідності до Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, за словами Міністерства соціальної політики, синові загиблої пари та матері жінки було: “виплачено допомогу у розмірі 3 153 300 гривень”.

Окрім того, “Фондом соціального страхування 29 жовтня профінансовано одноразові страхові виплати відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» у сумі 439 400, які рідні отримають найближчим часом”. На додачу до виплачених грошей син померлого подружжя медичних працівників отримуватиме щомісячну страхову стипендію.

Популярні новини зараз
Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Марина Лазебна, скріншот YouTube
Марина Лазебна, скріншот YouTube

Питання подальшого виховання хлопчика на особистий контроль поставила Міністр соціальної політики Марина Лазебна. Відомо, що хлопчик виявив бажання жити з рідною тіткою, вона також погодилася виховувати свого племінника, тому вже нині осиротілий хлопець має офіційну опікунку, яка також отримає певну соціальну допомогу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, одержувачів субсидій ретельно перевірять, в Мінсоцполітики розповіли, кого торкнеться

Як повідомляв Знай.ua, пенсії в Україні 2020-2021, зміни і чого очікувати в новому році.