Відсьогодні, 2 листопада, в Україні набуває чинності нове карантинне зонування, яке встановила Держкомісія з питань ТЕБ та НС.

Згідно з ним, Київ знову потрапив в помаранчеву зону. У "червоній" зоні опинилось 11 обласних центрів.

Читайте Знай в Google News!

Список зон опублікував міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов у своєму офіційному акаунті у Telegram.

карантин в Україні, фото: REUTERS
карантин в Україні, фото: REUTERS

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

У червону зону потрапили: Житомир, Ужгород, Івано-Франківськ, Миколаїв, Полтава, Рівне, Суми, Харків, Хмельницький, Чернівці, Чернігів.

Дозволено продовження роботи громадського транспорту, ТРЦ і магазинів в Івано-Франківській, Полтавській, Миколаївській, Харківській та Хмельницькій областях, можна працювати школам, коледжам, вузам. В Івано-Франківській, Київській, Полтавській, Миколаївській, Харківській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській областях дозволено працювати закладам громадського харчування.

У Житомирській, Одеській, Луганській, Полтавській, Черкаській, Чернігівській областях дозволена посадка пасажирів у транспорті приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення.

У помаранчевій зоні: Київ, Вінниця, Луцьк, Дніпро, Авдіївка, Мукачево, Запоріжжя, Біла Церква, Кропивницький, Лисичанськ, Львів, Одеса, Гадяч, Тернопіль, Херсон, Черкаси.

Карантин в Україні, скріншот: YouTube
Карантин в Україні, скріншот: YouTube

Забороняється робота хостелів, турбаз тощо (крім готелів); розважальних закладів, ресторанів у нічний час; планових госпіталізацій до лікарень; спортзалів, фітнес-центрів, крім тих, які приймають відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 квадратних метрів, закладів культури; прийом нових змін до дитячих таборів.

Також забороняються масові заходи за участю понад 20 осіб та робота закладів громадського харчування з 22:00 до 7:00.

"Жовта" зона: міста Гола Пристань, Каховка і Нова Каховка.

Забороняється відвідування закладів соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку, крім тих, які надають "кризові" послуги; проведення масових заходів за участю понад 30 осіб, робота закладів громадського харчування з 22:00 до 7:00.

"Зелена" зона: лише Горностаївський і Скадовський райони Херсонської області.

Тут обов'язковий масочний режим в приміщенні; соціальна дистанція в громадському транспорті.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як зареєструвати новонароджених під час пандемії без довідок: пояснення Мінцифри

Як повідомляв портал, Кабмін скоротив субсидування громадян майже на 40%: в уряді пообіцяли прискіпливу перевірку

Також "Знай.ua" писав, що в Україні заговорили про повернення жорсткого карантину: "Припинити будь-які контакти між людьми"