Президент Української держави Володимир Зеленський вніс на розгляд до Верховної Ради законопроект, згідно з яким припиняються повноваження всіх діючих суддів Конституційного Суду України.

Даний законопроект внесений після рішень Конституційного Суду 27 жовтня 2020 року.

Про це повідомляють на офіційній сторінці Верховної Ради України.

На одному із засідань українського парламенту президент Володимир Зеленський просить визнати рішення Конституційного Суду від 27 жовтня 2020 року нікчемним і таким, що прийнято в умовах реального конфлікту інтересів.

Читайте Знай в Google News!

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Не так давно суд визнав неконституційною кримінальну відповідальність за недостовірне декларування, а також заблокував роботу НАЗК і системи електронного декларування.

Даний законопроект, який вніс президент України Володимир Зеленський, передбачає, що закон країни Про запобігання корупції та Кримінальний Кодекс України діятимуть у старій редакції. Тобто, тій, яка діяла до прийняття Конституційним судом України рішенням від 27 жовтня 2020 року.

Крім того, український гарант Володимир Зеленський виступає за те, щоб припинити повноваження всіх суддів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

"Повноваження складу Конституційного Суду України, що діє на момент прийняття рішення Конституційного Суду України від 27 жовтня 2020 року № 13-р / 2020 у справі № 1-24 / 2020 (393/20), припиняються з дня набрання чинності цим Законом", - йдеться в законопроекті Володимира Зеленського.

Скріншот до законопроекту України з сайту Верховної Ради
Скріншот до законопроекту України з сайту Верховної Ради

Також, важливо підкреслити, що 29 жовтня 2020 року український президент повідомив, що найближчим часом до Верховної Ради буде внесений невідкладний законопроект про відновлення доброчесності Конституційного Суду України.

Нагадаємо, що нещодавно в Європарламенті заявили про те, що вони підтримають Володимира Зеленського в ухваленні законопроекту Про відновлення доброчесності КСУ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Володимир Зеленський хоче звільнити суддів КСУ за скасування кримінальної відповідальності за невірне декларування.

Також "Знай.ua" писав, що президент України Володимир Зеленський скликав термінове засідання РНБО через загрозу національній безпеці.